adscode
adscode

Beşiktaş'ta artık kadınlar yalnız değil!

Beşiktaş Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde bir ilke imza atarak İstanbul’da ilk Kadın Dayanışma Merkezi’ni açacak.

Beşiktaş'ta artık kadınlar yalnız değil!
Türkiye'den Haberler
 “LGBTİ Dostu Belediyecilik Protokol Metni”ni imzalayarak cinsiyetler arası eşitlik için önemli bir adım atan Beşiktaş Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde bir ilke imza atarak İstanbul’da ilk Kadın Dayanışma Merkezi’ni açacak. 8 Mart’ta Türkiye'nin en büyük kadın dayanışma merkezini Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, sanatçı Sultana ve kadınların yanı sıra birçok vatandaş bu anlamlı açılışa katılacak. Açılış saat 14:00’da Beşiktaş Belediyesi Çırağan Hizmet Binası’nda yapılacak. 
 
Beşiktaş Belediyesi, Kadın Dayanışma Merkezi ile İstanbul'un merkezinde kadın çalışmalarını yürütecek, yereldeki kadınlara temas ederek ihtiyaçlarına yönelik hizmet üreterek toplumsal cinsiyet eşitsizliğine karşı mücadelede yeni bir adım atmış olacak. İstanbul'daki belediyeler arasında bu kapsamda bir kadın dayanışma merkezi henüz yok ve bu anlamda da bir ilk olacak. İstanbul Sözleşmesine göre nüfusu 50 bin ve üzeri olan belediyelerin dayanışma merkezi açma yükümlülükleri var. 

Kadın Dayanışma Merkezi Nedir?
 
Kadın Dayanışma Merkezi şiddete maruz kalan kadınların;
-          Bürokrasiye takılmadan başvurabilecekleri
-          Ön yargısız ve güvenli bir ortamda hikayelerini anlatabilecekleri
-          İhtiyaç duydukları destekleri talep edebilecekleri
kadına yönelik şiddet (fiziksel, ekonomik, psikolojik, sözel, cinsel) , çocuk istismarı, cinsiyet ayrımcılığı, yoksulluk ve kamusal haklardan yoksunlukla ilgili pek çok sorun için şahsen, telefonla ya da başka bir kurum aracılığı ile başvurdukları birimdir.
 
Merkez öncelikli olarak şiddete maruz kalan kadınlara
 
- Psikolojik
- Barınma (Sığınak yönlendirmeleri)
- İstihdam
- Hukuki 
- Nakdi yardım yönlendirmeleri
konularında destek ve danışmanlık sunacak.
 
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)