adscode
adscode

Beyaz ekmek sigaradan sonra en önemli etken!

Bugüne kadar obeziteye neden olduğu belirlenen karbonhidratlı besinlerin sigaradan sonra akciğer kanserinde de en önemli etken olduğu tespit edildi.

Beyaz ekmek sigaradan sonra en önemli etken!
Sağlık
Ekmek sigara kadar zararlı mı? Bugüne kadar yapılan birçok araştırmada karbonhidrat içeren besinlerin sağlık için tehlikeli olup obeziteye neden olduğu tespit edilmişti. Şimdi ise karbonhidratların akciğer için de sağlıksız olduğu belirlendi. ABD’li bilim adamlarının yaptığı araştırmaya göre beyaz ekmek, simit ve pirinç gibi besinler akciğer kanserine neden oluyor.

YÜZDE 49 ARTIRIYOR

Daha önce ızgara ya da kızartma gibi yüksek ateşte pişirilen etlerin kansere neden olduğunu bulan ve yeni araştırmasında da karbonhidrat içeren besinlerin sigara kadar tehlikeli olduğunu tespit eden Teksas Üniversitesi’nden Dr. Stephanie Melkonian “Karbonhidratlı besinleri tüketen ve glisemik indeksi (Gıdaların kan şekerini yükseltme hızı) yüksek olanların akciğer kanserine yakalanma riski yüzde 49 artıyor. Yüksek glisemik indeksli karbonhidratlar kan şekerini çok arttırdığı gibi insülin hormonunu da çok yükseltir” dedi.

TEK BAŞINA ETKİLİ

ABD’de bu yıl 150 bin kişinin akciğer kanserinden dolayı hayatını kaybettiğini söyleyen Dr. Melkonian, glisemik indeksi ile akciğer kanseri arasında doğrudan bir ilişkinin olduğunu vurgulayarak “Bin 905 hasta üzerinde çalışma yaptık. Hiç sigara içmeyen kişilerde de akciğer kanserini saptadık. Bu kişilerde yüksek glisemik indeksi vardı ve sigaranın 2 katı kadar etkiliydi. Sigara içen ama düşük glisemik indeksi olanlarda ise kansere yakalanma riski yüzde 31” dedi.

Star

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)