adscode
adscode

Beyaz Yürüyüş değil, Siyah Saygı Duruşu

Sağlık emekçilerinin 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yapmayı planladığı “Beyaz Yürüyüş” Ankara Kızılay'da yaşanan katliam nedeniyle “Siyah Saygı Duruşu” oldu

Beyaz Yürüyüş değil, Siyah Saygı Duruşu
Eğitim
Sağlık emek ve meslek örgütleri 14 Mart’ta yapacağını duyurduğu “Beyaz Yürüyüşü” 13 Mart Kızılay Katliamı nedeniyle “Siyah Saygı Duruşu”na çevirdi. İbn-i Sina Hastanesi Başhekimliği önünde toplanan sağlık emek ve meslek örgütleri “Yastayız” yazan önlükler giyerek yakalarına da “Üzgünüz, Öfkeliyiz, Yastayız” yazan kağıtlar taktı.

Ankara Tabip Odası ve SES’in ortak eyleminde, Kızılay'da yaşamını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Açıklamayı yapan Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Atasoy, “Ülkemiz kan gölüne dönmüş durumda. Kızılay'da 37 yurttaşımızı kaybettik. 1 ay olmamıştı 28 yurttaşımızı kaybedeli… Daha 5 ay olmuştu 101 canımız Gar’da hayatını kaybedeli… Her gün kadınlarımız, çocuklarımız ölüyor. Denizlerimiz mezarlığa dönüştü, sahillerden cesetler topluyoruz. Bu yüzden 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlamaya gönlümüz el vermiyor” diye konuştu.

Hacettepe’den kınama
Hacettepe Üniversitesi Senatosu da Kızılay'da önceki gün gerçekleşen bombalı saldırıyı kınadı. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde düzenlenen toplantıda, saldırıda hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen, saygı duruşunun ardından üniversite senatosu adına açıklama yaptı.

Özen açıklamasında, “Hacettepe Üniversitesi Senatosu olarak, Ankara’da meydana gelen ve çok sayıda yurttaşımızın canına mal olan, pek çoğunda da telafi edilemeyecek bedensel ve ruhsal yaralar bırakan vahşi eylemi, doğrudan insanlığa yönelik, ağır sonuçları bakımından hiçbir biçimde meşrulaştırılamayacak ve açıklanamayacak bir terör eylemi olarak mahkum ediyor ve şiddetle kınıyoruz" dedi.


Birgün

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)