adscode
adscode

Beyazperdenin iz bırakan okul filmleri

İdealist bir öğretmen sorunlu ve başarısız öğrencilerle dolu bir sınıfa gelir ve hem kendisinin hem de onların hayatını değiştirir. İçimizdeki potansiyeli ortaya çıkarma isteği veren okul filmleri"nin…

Beyazperdenin iz bırakan okul filmleri
Eğitim
Gelin, beyazperdede iz bırakan okul filmlerine birlikte bakalım.

Remember the Titans - 2000

Remember the Titans Irkçı eğilimlerin epey fazla olduğu bir okulun futbol takımının koçluğunu üstlenen siyasi bir koçun öğrencileriyle olan zorlu ilişkisini anlatan Remember The Titans (Unutulmaz Titanlar), Denzel Washington’ın enfes filmlerinden…

Coach Carter - 2005

Thomas Carter’ın yönetip, Samuel L. Jackson’ın beyazperdenin en acımasız koçlarından biri olarak hafızalarımıza kazındığı Coach Carter (Koç Carter), sıradan bir lise takımının başarılı olmasını isteyen bir antrenörün öğrencileriyle olan ilişkisini konu ediniyor.

Good Will Hunting - 1997

Gus Van Sant’in yönettiği ve başrollerinde Robin Williams, Matt Damon ve Ben Affleck’in yer aldığı Good Will Hunting (Can Dostum), hademelik yaptığı okulda çözdüğü matematik sorusundan sonra hayatı değişen bir genci ve onu himayesi altına alan bir öğretmenin hikâyesini ele alıyor. Film, Özgün Senaryo dalında öykünün yaratıcıları Matt Damon ve Ben Affleck’e de ödül getirmeyi başardı. 

To Sir, With Love - 1967

E. R. Braithwaite’in aynı adlı romanından James Clavell’ın uyarladığı To Sir, With Love (Sevgili Öğretmenim) Sidney Poitier, Christian Roberts, Suzy Kendall, Judy Geeson ve Lulu’yu barındıran kadrosu ve Lulu’nun seslendirdiği filmin adını taşıyan parçayla unutulmazlar arasına giren film.

Dead Poets Society - 1989

Türe dair akla ilk gelen filmlerden biri, hiç şüphesiz Robin Williams’ın rolüyle devleştiği Dead Poets Society’dir (Ölü Ozanlar Derneği). N.H. Kleinbaum’un aynı adlı romanından Peter Weir tarafından uyarlanan ve dört dalda Oscar’a aday olarak, senaristi Tom Schulman’a En İyi Senaryo Ödülünü getiren film, yozlaşmış eğitim ve eğitimcilere enfes taşlamalar barındırıyor.

Stand and Deliver - 1998

Çoğunluğunu Hispaniklerin oluşturduğu bir okulda sıra dışı eğitim sistemiyle öğrencilerini topluma kazandırmaya çalışan bir matematik öğretmenin hikayesini ele alan Stand and Deliver (Kalk ve Diren), Ramón Menéndez’in yönettiği türünün klasiklerinden biri.

Hoosiers - 1986

Küçük bir kasabanın basketbol takımının koçluğunu üstlenen bir beden eğitimi öğretmeninin ve takımın azim dolu macerasını anlatan Hoosiers (Kazanmak Arzusu), David Anspaugh’un yönettiği etkileyici bir başarı öyküsü.

School of Rock - 2003

Richard Linklater’ın yönettiği ve Jack Black’in hayat verdiği bir öğretmenin, rockla uzaktan yakından alakasız olmayan öğrencilere verdiği rock dersini anlatan School of Rock (Hababam Rock) türün eğlence vaat eden yapımlarından.

McFarland USA - 2015

Niki Caro’nun yönetmen koltuğuna oturup, başrolünü Kevin Costner’a emanet ettiği McFarland USA, sürgünde bir antrenörün, ailesiyle birlikte taşındığı küçük kasabadaki gençlerden müthiş bir takım yaratmasını ele alıyor.

Dangerous Minds - 1995

Gerçek bir hikâyeden uyarlanan ve John N. Smith’in yönetiminde karşımıza çıkan Dangerous Mind (Sakıncalı  Düşünceler) Michelle Pfeiffer’ın unutulmaz performansı ve muhteşem müzikleriyle kıymeti bilinmeyen başyapıtlardan…

Akşam

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)