adscode
adscode

Beykoz Üniversitesi’nde 7+1 ve 3+1 avantajı

Beykoz Üniversitesi’nin 7+1 ve 3+1 eğitim modeli öğrencilerine iş hayatını deneyimleme fırsatı sunuyor.

Beykoz Üniversitesi’nde 7+1 ve 3+1 avantajı
Üniversite

Üniversite mezuniyetleri öncesinde bir dönem iş tecrübesi edinen öğrenciler aynı zamanda 21. yüzyıl iş dünyasının adaylarda aradığı yetkinlikler konusunda da kendilerini geliştirme şansı elde ediyor. Teknolojinin hayatımızın her alanında hissedildiği Covid-19 sürecinde uzaktan eğitimde de başarılı bir sınav veren Beykoz Üniversitesi, Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı’nın (ÜNİAR) nisan ayı başında yaptığı araştırmada uzaktan eğitim sürecini en iyi yöneten ikinci vakıf üniversitesi olarak başarısını gösteriyor.

 

 

Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu olarak 2008 yılında temelleri atılan Beykoz Üniversitesi, kurulduğu 2016 yılından beri nitelikli büyümesini sürdürüyor. Bugün İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Sosyal Bilimler Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi olmak üzere dört fakülte, Yabancı Diller Yüksekokulu, Sivil Havacılık Yüksekokulu olmak üzere iki yüksekokul, Meslek Yüksekokulu, Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu olmak üzere iki meslek yüksekokulu ve bunun yanı sıra yüksek lisans ve doktora programlarının sunulduğu Lisansüstü Programlar Enstitüsü’nde 8 yüksek lisans, 19 lisans ve 22 önlisans olmak üzere toplam 49 program ile eğitim öğretime devam ediyor.

 

7+1 ve 3+1 avantajı

Beykoz Üniversitesi’nde öğrenciler lisans eğitimlerinde 7 dönem okulda, bir dönem işyerinde, önlisansta ise 3 dönem okulda bir dönem işyerinde olmayı ifade eden 7 +1, 3+1 modelleri ile öğrenim görüyor, yapılan bir dönemlik staj üniversitenin Kariyer Merkezi tarafından da takip ediliyor. Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, “Öğrencilerimizin mezun olur olmaz ve hatta öğrencilikleri sırasında, alanları ile ilgili sektörlerde tercih edilen ve öncelikli olarak istihdam edilen mezunlar olmasını hedefliyoruz. Üniversitemizde laboratuvar ve atölyelerimizde gerçekleştirdiğimiz uygulamalı eğitimleri ve bunların çıktılarını çok önemsiyoruz. En önemlisi de üniversite öğrenimi sırasında iş deneyimi elde etmek isteyen öğrencilerimize, 3+1, 7+1 modeli bu şansı veriyor” diyor.

 

 

 

14 yetkinlik desteği

Beykoz Üniversitesi’nde ders içeriklerinin sektörün ihtiyaçlarına göre oluşturulduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Mehmet Durman, “Üniversitemizin fark yarattığı bir diğer nokta da “Yetkinlik Geliştirme Programı”. Günümüzde iş dünyası üniversite mezunlarının alanlarındaki teorik bilginin yanı sıra bazı kritik yetkinlikleri de edinmiş olarak iş yaşamına atılmalarını bekliyor. Öğrencilerimizin öğrenim gördükleri alan bilgisinin yanı sıra 21. yüzyıl iş dünyasının ihtiyaç duyduğu temel ve yönetsel 14 yetkinlikte kendilerini geliştirmiş olarak mezun olmalarını hedefledik. Bugün Beykoz Üniversitesi’ne kayıt yaptıran her öğrencinin 14 yetkinlikteki düzeyi ölçümleniyor. Öğrenciler böylelikle geliştirmeleri gereken yetkinliklere yönelik dersleri belirliyor ve mezuniyetlerine dek bu dersler ile yetkinliklerde önemli ölçüde gelişme kaydediyor” diyor.

 

Uzaktan Eğitim Sürecini En İyi Yöneten 2. Vakıf Üniversitesi

Beykoz Üniversitesi, Covid-19 pandemisi sürecinde uzaktan eğitimde de başarılı bir sınav verdi. Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı’nın (ÜNİAR) nisan ayı başında yaptığı araştırmada üniversite uzaktan eğitim sürecini en iyi yöneten ikinci vakıf üniversitesi oldu. Rektör Durman, “Pandemi öncesinde de uzaktan eğitim platformumuz OnlineBeykoz’da ders yapabilme yetkinliği olan bir üniversiteydik. Koronavirüs süreciyle birlikte bir haftada bu gücümüzü tüm programlarımızda uygulanabilir hale yükselttik ve ilk haftadan başlamak üzere dönemi başarı ile tamamladık. Öğrencilerimizin derslere katılım oranı yüksek, öğretim elemanlarımızın yeni normale uyumu mükemmel oldu, bunun da ödülünü “Uzaktan Eğitim Sürecini En İyi Yöneten Vakıf Üniversiteleri” arasında Türkiye’de 2. sıraya yerleşerek aldık” dedi. Prof. Dr. Mehmet Durman’a göre, uzaktan eğitim Türkiye’de örgün öğretimde yeterince yaygınlaşmamış olsa da dünyada kabul edilen bir eğitim - öğretim yolu. “Gelişmiş ülkelerdeki üniversitelere baktığımızda uzaktan eğitimin örgün eğitim sistemine destek olacak ve onu zenginleştirecek şekilde kullanıldığını görüyoruz” diyen Durman, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçtiğimiz yıl YÖK’ün Uzaktan Eğitim Yönetmeliği çerçevesinde örgün eğitimde dersler yüzde 30’a kadar uzaktan eğitimle verilebiliyordu, bu yıl için bu oran yüzde 40’a yükseldi. Bizim de hedefimiz bu oranları yakalamaktı. Üniversitemizin kurulduğu günden itibaren bu hedefi, stratejik hedeflerimiz arasında belirlemiştik. Bu süreçte belirlediğimiz hedefler ve yaptığımız hazırlıklar bizim şansımız oldu. Uzaktan eğitime hızla uyum sağladık. Derslerin yanı sıra etkinliklerimizi ve hatta akademik danışmanlık hizmetimizi de online platforma taşıdık.”

 

Yandal ve çift anadal fırsatı

Beykoz Üniversitesi’nin önlisans programları ile fakülte ve yüksekokul bölümlerinden herhangi birinde okuyan öğrenciler açılacak çift anadal ile yandal programlarına da başvuru yapabiliyorlar.  Öğrenciler çift/ikinci anadal ya da yandal programları için ayrıca öğrenim ücreti de ödemiyorlar.

 

Tam bursun yanı sıra % 50 indirim

Beykoz Üniversitesi 2020-2021 eğitim - öğretim yılında lisans ve önlisans programlarının burslu ve %50 indirimli kontenjanlarına öğrenci alacak. Öğrenciler %50 indirimli kontenjanları ilk 5 tercihlerinde yer vermeleri ve yerleşmeleri durumunda %25 tercih bursundan da faydalanabilecek.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)