adscode
adscode

Beykoz Üniversitesi’nden lojistik sektörüne akademik bakış açısı

Ülkemizde lojistik alanında yaşanan gelişmeler, sorunların tespiti ve çözümü ‘Türkiye’de Lojistik Nereye Gidiyor?’ panelinde enine boyuna konuşulacak.

Beykoz Üniversitesi’nden lojistik sektörüne akademik bakış açısı
Üniversite

Beykoz Üniversitesi tarafından 24 Ekim’de Kavacık Rektörlük Yerleşkesi’nde düzenlenecek panelde genel değerlendirme yapacak olan Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ezgi Uzel Aydınocak, “Bu panelin sonucunda durum analizi yapılarak bir rapor hazırlanacak ve ilgili makamlara iletilecek” diye konuştu

Lojistik sektörü Türkiye’de ve dünyada hangi konumda, peki nereye doğru gidiyor? Hizmet kalitesi, rekabet ortamı hangi seviyede? Gümrük ve altyapı koşulları sağlandı mı? Veya lojistik alanında yaşanan sorunların çözümü için nelerin sistematik bir biçimde uygulanması gerekiyor? Beykoz Üniversitesi tarafından 24 Ekim’de Kavacık Rektörlük Yerleşkesi’nde gerçekleştirilecek ‘Türkiye’de Lojistik Nereye Gidiyor?’ adındaki panelde bu sorular sorulacak, cevapları bir rapor haline getirilerek ilgili mercilere iletilecek. Beykoz Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ruhi Engin Özmen ile Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman’ın açılış konuşmalarını yapacakları panelin oturumlarında; O2 Logistics Consulting firmasının sahibi Oruç Kaya ve Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ezgi Uzel Aydınocak, Türkiye’nin lojistik performansını değerlendirecek. Panele kayıtlar ise https://www.beykoz.edu.tr/lojistikpanel/ adresinden yapılabilecek.

“Türkiye 13 sıra gerileyerek 47’nci oldu”

Aydınocak, Dünya Bankası organizasyonunda çeşitli kurum ile kuruluşların destekleriyle yürütülen ve iki yılda bir yayınlanan ‘Küresel Lojistik Performansı Endeksi’nin (LPI) 2018 sonuçlarına değindi. Aydınocak, “Bu rapora göre Türkiye bu sene 13 sıra birden gerileyerek 47’nci ülke oldu. Böylece Türkiye’nin lojistik performansını artırmasıyla ilgili bazı adımların atılması gerekliliği doğdu. Bu bağlamda, Beykoz Üniversitesi olarak moderatör eşliğinde hem dileyen herkesin sorular yöneltebildiği hem de çözüm üreten rolü üstlendiği serbest bir tartışma ortamında lojistiğin bugünkü durumunu değerlendirmek amacıyla bir panel gerçekleştiriyoruz” dedi.

Akademik değerlendirme

Panelde Türkiye’de lojistik performansın daha üst seviyeleri gelmesi için LPI 2018 sonuçlarının masaya yatırılacağını belirten Aydınocak, sözlerine şöyle devam etti: “Paneli, hangi alanlarda problemler yaşandığını ortaya koymak ve bunlara çözüm önerileri getirmek adına düzenliyoruz. Bu panelin sonucunda durum analizi yapılarak bir rapor hazırlanacak ve ilgili makamlara iletilecek.” Mevcut veriler üzerinden akademik bir değerlendirmenin yapılacağı ‘Türkiye’de Lojistik Nereye Gidiyor?’ paneli 24 Ekim’de 13.00 ile 17.30 saatleri arasında Beykoz Üniversitesi’nin Kavacık’ta bulunan Rektörlük Yerleşkesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)