adscode
adscode

Beykoz Üniversitesi'nden tercih dönemine ilişkin tavsiyeler

Beykoz Üniversitesi üniversite adaylarına tercihlerle ilgili tavsiyelerde bulunurken, "Neden Beykoz Üniversitesi?" sorusuna da yanıt verdi.

Beykoz Üniversitesi'nden tercih dönemine ilişkin tavsiyeler
Üniversite
Tercih dönemi için adaylara önerileriniz var mı? Neye dikkat etsinler?
 
Hayatlarının dönüm noktasındaki gençlerin tercih yaparken çok dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman; aday öğrencilere önemli tavsiyelerde bulunuyor: “Puan ve başarı sırası önemli ama gençler üniversite seçerken öncelikle kendilerine en uygun, yapmaktan mutlu olacakları mesleği seçmeliler. Öğrenim görecekleri programların seçiminde üniversitelerin ve ilgili programın bu konudaki deneyimi ve başarıları, iş dünyası ile ilişkileri, mezunlarının görüşleri ve istihdam olanakları, kalite güvencesi, uluslararası alanda sunduğu olanaklar, staj, dil öğretimi gibi unsurları detaylıca incelemeliler. Kendilerine bir çalışma, araştırma alanı yaratacakları; hayatlarını maddi-manevi destekleyecek mesleki kazanımları oluşturacakları, yetkinliklerini geliştirebilecekleri bir üniversite seçmeliler. Üniversite, öğrencilerin geleceğe dair tüm hayallerini gerçekleştirebilmeleri için hayata hazırlanacakları köprüden önceki son durak. Adaylara öncelikle, hayatlarının kendilerine ait olduğunu hatırlatmak isterim. Birilerinin istediği, önerdiği ya da seçtiği değil, mutlaka kendilerinin mezuniyet sonrası çalışırken mutlu olacakları alanları tercih etmelerini öneririm” diyor.
 
Beykoz Üniversitesi'ni diğer vakıf üniversitelerinden ayıran nedir?
 
Beykoz Üniversitesinde tüm öğrencilerimize kişiye özel, özgün bir eğitim modeli uygulanmakta. Bu modelimizde öğrencilerimiz güçlü akademik kadromuzun rehberliğinde hazırlanan 1 AKTS’lik yetkinlik derslerine girerek geliştirilmesi gereken kişilik özelliklerini geliştirip iş hayatına rakiplerinden bir adım daha önde başlama ve sosyal yaşantılarında iyi oldukları yönlerini çok daha iyi kullanabilme yetkinliğine kavuşabilmekte. Ayrıca yine yetkinlik dersi kapsamında alanında uzman, iş dünyasında kendini kanıtlamış başarılı isimlerle öğrencilerimiz 1 dönem boyunca bir araya gelerek iş dünyasını birebir deneyimleyebilme; merak ettiklerini birinci ağızdan duyabilme şansını elde edebilmekte. Yetkinlik dersini başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz dönem sonunda Enneagram kişilik testini alarak, geliştirdiğini yönlerini daha iyi görebilmekte ve mezuniyetlerinde “Yetkinlik Sertifikası” almaya hak kazanmaktadır.
Üniversitemizde okuyan öğrencilerimiz mezun olurken ayrıca yurt dışına açılabilmenin imkanlarına da sahip olmakta. Öğrencilerimiz; tüm Avrupa’da geçerliliği olan; yurt dışında kariyer fırsatlarını değerlendirme şansı veren ve CV’lerini yabancı ülkelerde de geçerli kılan Europass belgelerini mezuniyetlerinde almaktadır.
 
Üniversite adayları Beykoz Üniversitesi'ni neden tercih etmeliler?
 
Eğitim bilimcisi John Dewey’in “Eğitim hayata hazırlık değil, hayatın kendisidir” sloganından yola çıkan Beykoz Üniversitesi, güçlü akademik kadrosu, uygulamalı ve kişiye özel eğitim programları ile öğrencileri hayallerindeki mesleğe hazırlıyor. Bu anlamda üniversitemiz yenilikçi bir vizyonu temsil eden, kalite odaklı, uluslararası yeni nesil bir üniversite olarak dikkat çekmektedir. 
Fakülte lisans programlarında 7 dönem okulda, bir dönem iş yerinde; önlisans programlarında ise 3 dönem okulda bir dönem iş yerinde olmayı ifade eden 7+1 ve 3+1 müfredat yapısı ile öğrencilerimize deneyimleyerek öğrenme imkânı da sunuyor; “Öğrenmeyi öğreten” bir üniversite olma yolunda ilerliyoruz. Başarı takip sistemi, yetkinlik geliştirme programı, akademik danışmanlık ve kariyer planlama, yetkinlik sertifikası ile öğrencilerimizi hem hayatın içine hazırlıyor hem de iş hayatına atıldıklarında kendi becerilerini sunarak öne çıkma şansı veriyoruz. Ayrıca öğrenci merkezli eğitimimizle uygulama ağırlıklı olarak yapılandırdığımız programlarımız, yetkin akademik kadromuz, özgün eğitim modelimizle yükseköğretim kurumları arasında farklılık yaratıyoruz.
 
 
Beykoz Üniversitesi'nin eğitim öğretim modelini biraz anlatır mısınız?
 
Üniversitemizin eğitim-öğretim modeli; özgün eğitim modelimiz, kişiye özel eğitim ve destek, deneyimleyerek öğrenme, ileri teknoloji kullanımı ve uluslararasılaşma olmak üzere 5 başlık üzerine kurulmuştur. Bu 5 temel unsur, 2017-2018 eğitim-öğretim yılından itibaren önlisans programlarında 3+1, lisans programlarında 7+1 eğitim modeli olarak uygulamaya başlamıştır. Bu model ile öğrencilerimiz en az bir yarıyıl sektör işletmelerinde teoride aldıkları bilgileri uygulama imkânı bulduğundan sektörün aradığı nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi daha kolay bir hal almaktadır. Diğer yandan bu eğitim modelimiz ile öğrencilerimize mezuniyetlerinden önce iş dünyasını deneyimleyebilme, profesyonel hayatı daha yakından görerek bu hayata bir adım daha önde başlama fırsatı da sunmaktayız. 
 
 
 
Yetkinlik Geliştirme Programı'ndan biraz bahseder misiniz?
 
‘Beykoz Üniversitesi, bilginin yanında yetkinliğin de önemli olduğunun bilinciyle 2017-2018 eğitim yılında ‘Yetkinlik Geliştirme Programı’nı hayata geçirdi. Her öğrenciye özel uygulanan program, iş dünyasının en çok talep ettiği; ‘sorunları analiz edebilme ve çözebilme’, ‘liderlik’, ‘başkaları ile uyum içerisinde çalışabilme’, ‘etik ve sosyal sorumluluk’, ‘yazılı ve sözlü iletişim’, ‘eleştirel düşünebilme’, ‘sorumluluk alma ve bağımsız çalışabilme’, ‘küresel bakış açısı geliştirme’, ‘yaratıcı ve yenilikçi düşünce geliştirme’, ‘girişimcilik’, ‘değişime ayak uydurabilme’, ‘yaşamboyu öğrenme ve kişisel gelişim’ yetkinliklerini içeriyor. 
Yetkinlik Geliştirme Programı; Ölçme Değerlendirme, Yetkinlik Derslerine Katılım ve Yetkinlik Sertifikası olmak üzere toplamda 3 aşamadan oluşuyor.
 
Öğrenciye öncelikle Enneagram Metodolojisi ile 25 dakikalık bir test uygulanıyor. 
‘9 nokta’ anlamına gelen Enneagram Metodolojisi ile her bir öğrencinin kişilik tipleri ortaya çıkarılarak bu rapor öğrencilerle paylaşılıyor. Güçlü ve iyileştirmeye açık alanları belirlenen öğrenciler ile yapılan görüşmeler sonucunda, öğrencinin üniversite hayatı boyunca izleyeceği yol haritası belirleniyor. Öğrenciler, kendileri için belirlenen program çerçevesinde alanında uzman, belirli yetkinliklere sahip ve iş dünyasından gelen kişiler tarafından 2 dönem, 1 kredi, 1 AKTS’lik yetkinlik dersi alıyor. Dersler, Beykoz Gelişim’in konferans, seminer ve atölyeleriyle de destekleniyor. Üniversite eğitimini tamamlayan öğrencilere mezun olurken diplomalarının yanı sıra Yetkinlik Sertifikaları’ da veriliyor. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)