adscode
adscode

Beykoz ve YDD'den iş birliği

Beykoz Üniversitesi ve Yönetim Danışmanları Derneği (YDD) arasında imzalanan “Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Süreci İş Birliği Protokolü” ile hem YDD personeli hem de üniversite öğrencileri için ortak çalışmalar yapılması kararlaştırıldı

Beykoz ve YDD'den  iş birliği
Üniversite
Güncelleme : 23-Aug-22 15:03

 

Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman ve Yönetim Danışmanları Derneği (YDD) Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Tura Kalın tarafından imzalanan “Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Süreci İş Birliği Protokolü” ile hem YDD personeli hem de üniversite öğrencileri için ortak projeler yapılacak. İki kurum arasında yapılan anlaşma ile mesleki yeterlilik kapsamında yer alan mesleklere ilişkin ölçme, değerlendirme ve eğitim faaliyetleri yürütmek ve Beykoz Üniversitesi ile YDD’nin ortak sorumluluğunda yürütülebilecek sertifika ve yüksek lisans programlarına ilişkin iş birliği olanakları tanımlandı.

Beykoz Üniversitesi öğrencilerine staj olanağı sağlanacak

İmzalanan bu protokolle Beykoz Üniversitesi ve YDD arasında ortaklaşa sertifika programları düzenlenebilecek. İki kurum birlikte Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları odağında kongre ve sempozyum organize edebilecek. Ayrıca YDD üyelerinin mesleki bilgi ve tecrübelerinin Beykoz Üniversitesi öğrencilerine aktarılması için deneyim paylaşım günleri düzenlenerek yönetim danışmanları üniversite öğrencileriyle buluşacak. YDD, ilişki ağında yer alan kurum ve kuruluşlarda Beykoz Üniversitesi öğrencilerine yönelik staj olanağı sağlanacak.

Sınavda başarılı olan personele mesleki yeterlilik belgesi verilecek

Bu protokol kapsamında insan kaynakları yöneticisi ve yönetim danışmanı gibi 11 meslek için “Ulusal Mesleki Yeterlilik” ve belgelendirme çalışmaları yapılacak. YDD’nin yetkilendirmiş olduğu mesleki yeterlilik alanlarında Beykoz Üniversitesi Yaşam Boyu Öğrenme Merkezi aracılığı ile ortaklaşa sertifika programları düzenlenecek.

“Katma değer yaratacak çalışmalar yapılacak”

Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, YDD ile imzalanan iş birliği için oldukça mutlu olduğunu aktarırken şunları söyledi:

“Yönetim Danışmanları Derneği ile yürüteceğimiz çalışmaların hem birçok sektöre hem de öğrencilerimize katma değer yaratacağına inanıyoruz. Gerek mesleki yeterlilik kapsamında yer alan mesleklere ilişkin yürütülecek ölçme, değerlendirme ve eğitim faaliyetleri, gerek YDD ile birlikte yürüteceğimiz sertifika ve yüksek lisans programları gerekse öğrencilerimize ilişkin yürüteceğimiz projeler ile tüm paydaşlarımız için başarılı çalışmalar gerçekleştireceğimiz için çok mutluyuz. Bu çalışmaların paydaşlarımıza önemli bir referans noktası olacağını düşünüyoruz.”

“Beykoz Üniversitesi ile ortak eğitimler ve projeler geliştirmeyi arzuluyoruz”

YDD Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Tura Kalın, Beykoz Üniversitesi ile imzalanan iş birliğinin kendilerini çok heyecanlandırdığını belirterek şöyle konuştu:

“Yönetim danışmanlığı mesleği, özellikle gelişmiş ülkelerde sanayi dünyası ile akademik dünya arasında köprü vazifesi gören özgün bir meslektir. Beykoz Üniversitesi ile başlattığımız bu iş birliğinin ülkemizde eksikliği sıklıkla hissedilen meslek örgütleri ve reel sektörler ile yakınlaşmada büyük önem arz ettiğini düşünüyoruz. Halen devam eden AB destekli VOC Test Merkezleri projemizin 2022 sonunda tamamlanması ile MYK onaylı Yetkilendirilmiş Belgelendirme Merkezimiz faaliyete geçtiği zaman, Beykoz Üniversitesi ile özellikle beyaz yakalı mesleklerde ortak eğitimler, belgelendirmeler ve projeler geliştirmeyi arzuluyoruz. Bu sayede ülkemizde sayıca çok az olan reel sektör odaklı akademik araştırmalara da destek vermeyi istiyoruz. Aynı zamanda iş hayatına atılmanın eşiğinde olan gençlerimize de yeni fırsatlar sunmaktan gurur duyacağız.”

 

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)