adscode
adscode

BEZMİÂLEM VALİDE SULTAN’I ANMA HAFTASI 3-6 MAYIS TARİHLERİNDE DÜZENLENECEK

Tarihi 172 yıl öncesine dayanan Bezmiâlem Vakıf Gureba-i Müslimin Hastanesi kurucusu Bezmiâlem Valide Sultan, 3-6 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek bir dizi etkinlikle anılacak.

BEZMİÂLEM VALİDE SULTAN’I ANMA HAFTASI 3-6 MAYIS TARİHLERİNDE DÜZENLENECEK
Üniversite
Sultan 2. Mahmud’un eşi ve Sultan Abdülmecit’in annesi olan Bezmiâlem Valide Sultan’ın Çemberlitaş’taki türbesi 3 Mayıs Çarşamba günü Saat 10:00’da ziyaret edilecek ve Bezmiâlem Valide Sultan dualarla anılacak. Ziyaretin ardından halka yönelik 10:30’da aşure ikramı yapılacak. Aynı gün içerisinde saat 11.30’da Marmaray Yenikapı İstasyonu’nda “Vakıf Gureba’dan Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Vakıf Medeniyeti” fotoğraf sergisi açılışı gerçekleşecek. Aynı gün içerisinde Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Hastanesi’nde açılacak olan “Vakıf Gureba’dan Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Vakıf Medeniyeti” fotoğraf sergisi bir hafta boyunca ziyaretçilere açık olacak.

Etkinliğin ikinci günü olan 4 Mayıs Perşembe günü saat 11:00’da Sultanahmet Meydanı’nda “Vakıf Gureba’dan Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Vakıf Medeniyeti” fotoğrafları sergilenecek. Serginin ardından saat 12:30’da halka yönelik aşure dağıtımı gerçekleşecek.

Anma Haftası’nın üçüncü günü olan 5 Mayıs Cuma günü, Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Dekanlık Konferans Salonu’nda “Vakıf Gureba’dan Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Vakıf Medeniyeti” başlıklı konferans düzenlenecek. Saat 10:30’da gerçekleşecek olan açılış konuşmasının ardından İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arzu Tozduman Terzi “Bezmiâlem Valide Sultan” başlıklı konferans verecek. Aynı gün içinde 11:45’te Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Nuran Yıldırım, “Bezmiâlem Valide Sultan Vakıf Gureba Hastanesi’nin Tıp Tarihindeki Önemi” adlı sunum yapacak. Ardından 13:30’da Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi ve Hastanesi’nde aşure dağıtımı yapılacak. Aşure dağıtımı Ankara / Peştepe’de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Camii’nde de gerçekleşecektir.

Anma Haftası’nın dördüncü günü olan 6 Mayıs Cumartesi günü, saat 14:30’da Birlik Vakfı MTTB Genel Merkezi’nde “Vakıf Gureba’dan Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Vakıf Medeniyeti” konulu etkinlik düzenlenecek. Saat 14:30’da gerçekleşecek olan açılış konuşmasının ardından 15:30’da drama belgeseli izlenecek, saat 16:00’da müzik dinletisinin ardından etkinlik son bulacaktır.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)