adscode
adscode

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ
Okullardan Haberler
Rektör: Prof. Dr. İbrahim Taş
Kuruluş tarihi: 2007
Bulunduğu il: Bilecik
Akademik birimleri: Fen Edebiyat, Güzel Sanatlar ve Tasarım, İktisadi ve İdari Bilimler, İslami İlimler, Mühendislik, Ziraat ve Doğa Bilimleri olmak üzere 6 fakültesi, 2 yüksekokulu, 3 enstitüsü, 7 meslek yüksekokulu bulunuyor.

Öğrenci sayısı: 7.808 ön lisans, 7.961 lisans, 1.079 yüksek lisans, 67 doktora olmak üzere toplam 16.915 öğrencisi var. 

Akademik personel sayısı: 17 profesör, 46 doçent ,139 yardımcı doçent, 125 öğretim görevlisi, 138 araştırma görevlisi, 16 okutman, 27 uzman olmak üzere toplam 508 akademik personeli bulunuyor. 

Burs olanakları: Üniversitede 400 öğrenciye yemek bursu veriliyor. 93 öğrenci yarı zamanlı olarak üniversitenin çeşitli birimlerinde çalışıyor.

Barınma olanakları: Bilecik şehir merkezinde KYK'ya ait 1916 kişi kapasiteli 2 kız öğrenci yurdu ve 880 kişi kapasiteli 2 erkek öğrenci yurdu hizmet veriyor. Ayrıca Pazaryeri ilçesinde 238 öğrenci kapasiteli bir kız yurdu bulunuyor. 

Öğrenci kulübü sayısı: 63 farklı öğrenci kulübü bulunuyor.

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Erasmus kapsamında Almanya, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Hırvatistan, Hollanda, İspanya, İtalya, Letonya, Lüksemburg, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya ve Romanya’nın çeşitli üniversitelerinden 100 farklı bölümle ikili anlaşması var. Mevlana Değişim Programı kapsamında Kazakistan, Azerbaycan, Kırgızistan ve Makedonya’dan 9 üniversiteyle ve Farabi Değişim Programı kapsamında yurt içinden 46 üniversiteyle öğrenci ve öğretim elemanı değişimi için ikili anlaşması bulunuyor. 

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi 10 yıllık bir mazisi olmasına rağmen kısa sürede gösterdiği gelişimle dikkat çekiyor. Merkez kampüse inşa edilen yeni fakülte binalarıyla, gelişen teknolojiye ayak uyduran modern laboratuvarlarıyla, açık-kapalı spor alanları, kaya tırmanışından tenise farklı alanlarda sunduğu spor olanaklarıyla ve hepsinden önemlisi öğrenci odaklı eğitim anlayışı ve son derece dinamik akademisyen kadrosuyla öğrencilerine çağdaş dünyanın eğitim olanaklarını sunuyor. Marmara Bölgesi’nin batısında bulunan Bilecik, ulaşım imkanlarıyla da öğrencilerine büyük rahatlık sağlıyor. Bilecik, karayolu üzerinden İstanbul’a 2.5, Bursa’ya 1.5, Eskişehir’e ise 1 saat mesafede yer alıyor. Çevresindeki büyük şehirlerin aksine 200 bin gibi mütevazı bir nüfusa sahip olan Bilecik, huzurlu ve güvenli bir şehir olmanın yanında birbirinden önemli tarihi ve doğal güzelliklere de ev sahipliği yapıyor. Osmanlı Devleti’nin manevi kurucusu kabul edilen ve üniversitemize de ismini veren Şeyh Edebali’nin türbesi Bilecik’te bulunuyor.  

İletişim bilgisi: www.bilecik.edu.tr

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)