adscode
adscode

‘Bilfen Öğrencileri, Pandemi Sürecinde de Çevre ve Sosyal Projelere Destek Olmaktan Vazgeçmiyor”

Akademik eğitimin yanı sıra kültürel ve sosyal çalışmalarıyla da adından söz ettiren Bilfen Okulları, ulusal ve uluslararası pek çok projeye destek veriyor.

‘Bilfen Öğrencileri, Pandemi Sürecinde de Çevre ve Sosyal Projelere Destek Olmaktan Vazgeçmiyor”
Okullardan Haberler

İçinde bulunduğumuz bu pandemi sürecinde de etkinliklerine devam eden Bilfen Liseleri öğrencileri bu geleneği bozmadı ve Türkiye Çevre Eğitim Vakfının yürüttüğü “Çevrenin Genç Sözcüleri Programına” katıldı. Öğrenciler bu proje kapsamında yaşam alanları yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan flamingoların yaşadığı önemli bir sulak bölge konumunda bulunan Gediz Deltası’nın UNESCO Dünya Miras Listesi’ne dahil olması için imza kampanyası düzenliyor.

Başta flamingolar olmak üzere nesli tehlikedeki 281 kuş türüne ev sahipliği yapan Gediz Deltası'nın koruma altına alınması için birçok imza kampanyası başlatıldı.  Bilfen Liseleri de İzmir Doğa Derneğinin başlattığı imza kampanyasına dahil olarak tüm Ege Denizi’ndeki en önemli balık yavrulama ve beslenme alanlarından biri olan ve Türkiye’deki tuz üretiminin yaklaşık üçte birini gerçekleştiği Gediz Deltası’nın UNESCO Dünya Miras Listesi’ne dahil olması için imza kampanyası ile sesini duyurmaya çalışıyor.

Doğasever öğrenciler, okullar açıkken konuyla ilgili yaptıkları bilinçlendirme çalışmaları kapsamında hazırladıkları afişler, bilgilendirme metinleri ve rozetlerle arkadaşlarını ve öğretmenlerini bilgilendirirken şimdi ise düzenlenen imza kampanyasına evlerinden online destek sağlamaya çalışıyor.

Bu kampanyaya destek vermek isteyen gönüllüler İzmir Doğa Derneği’nin web sitesini (gedizmirasimizdir.org) ve twitter adreslerini (#BilfenliöğrencilerdenGedizedestek) ziyaret edebilir.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)