adscode
adscode

BİLİM KAHRAMANLARI ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİNDE

Bilim Kahramanları Derneği, özgüven sahibi, sorgulayan, toplumsal sorunlara çözümler üretebilen bir gençlik yetişmesi niyetiyle dünyada 93 ülkede yapılan FIRST®️ LEGO®️ League etkinliğini Türkiye'de düzenliyor.

BİLİM KAHRAMANLARI ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİNDE
Eğitim

INTO ORBIT: Uzay Serüveni” temalı, "15. Sezon Ankara Yerel Turnuvaları", 16 ve 17 Şubat’ta Çankaya Üniversitesi Balgat Kampüs'te gerçekleştirilecek. 09.30'da başlayacak ve tüm gün sürecek etkinlikte, bilim kahramanları, çalışmalarını sergileyecek. 

 

“Bilim Kahramanları Buluşuyor” turnuvalarına bu yıl Türkiye’den 68 ilden 554 takımın, toplamda ise 4 bin 885 çocuk ve gencin katılması bekleniyor. 9-16 yaş arasındaki çocuk ve gençlerin katılabildiği “Bilim Kahramanları Buluşuyor” yerel turnuvaları, İstanbul, Bursa, Kocaeli, Ankara ve İzmir’de 3 Mart tarihine kadar sürecek. Turnuvada 4 ila 10 kişiden oluşan takımlar, bir koç liderliğinde, ilgili temaya dair sorunları belirleyerek yenilikçi çözüm üretiyor. Çocuklar ve gençler, turnuva sayesinde iş birliği içinde çalışırken, takım çalışması, sunum yapma gibi beceriler kazanıyor.

Yerel turnuvaların ardından İzmir’de düzenlenecek Ulusal Turnuva’da seçilecek 11 takım, uluslararası turnuvalarda Türkiye’yi temsil etmeye hak kazanacak.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)