adscode
adscode

​BİLİM KAHRAMANLARI İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ’NDE

Dünyanın en büyük gençlik ve çocuk organizasyonları arasında yer alan ve Türkiye’de Bilim Kahramanları Buluşuyor ismiyle gerçekleştirilen First Lego League turnuvalarının üçüncü etabı İstanbul Şehir Üniversitesi…

​BİLİM KAHRAMANLARI İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ’NDE
Üniversite
“Hidrodinamik: Suyun Yolculuğu” temasıyla düzenlenen turnuva sonunda gerçekleştirilen ödül töreninde, Bilim Kahramanları Derneği Kurucu Üyesi Davut Hakan Habip, İstanbul Şehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Çelikcan’a, organizasyona sağladıkları destek için teşekkür plaketi verdi.


Bilim Kahramanları Derneği Kurucu Üyesi Davut Hakan Habip- İstanbul Şehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Çelikcan

80 ülkeden 9-16 yaş arasındaki öğrencilerin katıldığı ve Türkiye’de “Bilim Kahramanları Buluşuyor” adıyla Bilim Kahramanları Derneği tarafından gerçekleştirilen “First Lego League” turnuvalarının üçüncü etabı, 10-11 Şubat tarihlerinde İstanbul Şehir Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti. Bu yıl “Hidrodinamik: Suyun Yolculuğu” temasıyla düzenlenen turnuvanın İstanbul Şehir Üniversitesi Dragos Kampüsü’nde gerçekleşen etabına 17 ilden 631 çocuk ve genç katıldı. Turnuva sonunda gerçekleştirilen ödül töreninde Bilim Kahramanları Derneği Kurucu Üyesi Davuut Hakan Habip, İstanbul Şehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Çelikcan’a, organizasyona sağladıkları destek için teşekkür plaketi verdi. İstanbul Şehir Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Pazarlama Direktörü ve öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Başer ise 10-11 Mart’ta İzmir’de düzenlenecek Ulusal Turnuvaya katılmaya hak kazanan takımlara ödüllerini verdi.

Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Başer

Bilim Kahramanları Buluşuyor turnuvalarına 55 ilden 4 bine yakın öğrenci katılacak

Dünyanın en büyük gençlik ve çocuk organizasyonları arasında yer alan Bilim Kahramanları Buluşuyor turnuvalarında öğrenciler bu yıl; insanın suya erişimi, suyu kullanması, taşıması ve tasfiyesi ile ilgili bir sorun belirleyerek, bu sorunlara yenilikçi çözümler üretmek üzere çalışıyor. Bu yıl Bilim Kahramanları Derneği tarafından 14. sezonu gerçekleştirilen Bilim Kahramanları Buluşuyor turnuvalarına, Türkiye genelinde 55 ilden 369 takım, toplamda ise 3 bin 961 çocuk ve gencin katılması bekleniyor.



9-16 yaş arasındaki çocuk ve gençleri bir araya getiren Bilim Kahramanları Buluşuyor yerel turnuvaları 3-4 Mart tarihlerine kadar devam edecek. Etkinlik kapsamında 9-16 yaş arası 4-10 kişilik katılımcılardan oluşan takımlar, bir koç liderliğinde belirlenen konuyla ilgili sorunları belirleyip adım adım çözüm üretiyor. Ekip ruhunun önemini ön plana çıkaran program boyunda, çocuklar iş birliği içinde çalışıyor, takım çalışması, sunum yapma gibi beceriler kazanıyor. İzmir’de gerçekleşecek Ulusal Turnuva sonunda 5 takım uluslararası turnuvalarda Türkiye’yi temsil edecek.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)