adscode
adscode

Bilim kahramanlarının robotları İzmir'de yarışacak

'Dünya Robot Olimpiyatları' (WRO) 2016 Türkiye Turnuvası 4 Haziran'da Fuar İzmir’de düzenlenecek.

Bilim kahramanlarının robotları İzmir'de yarışacak
Etkinlikler
Düşündürücü ve eğitici robot turnuvalarından ve aktivitelerinden oluşan 'Dünya Robot Olimpiyatları' (WRO) 2016 Türkiye Turnuvası; İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ ev sahipliğinde Bilim Kahramanları Derneği tarafından 04 Haziran 2016 Cumartesi günü Fuar İzmir’de düzenlenecek.
 
İZFAŞ’ın bilime desteği devam ediyor

Geçtiğimiz Nisan ayında Fuar izmir’de “Minik Bilim Kahramanları”nın buluştuğu “First Lego League Junior (FLL Jr.) Fuarı”na destek veren ve ev sahipliği yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ’ın bilime olan desteği, ‘Dünya Robot Olimpiyatları’ (WRO) 2016 Türkiye Turnuvası ile devam ediyor.

Tüm dünyada 12 yıldır yapılan, 50’ye yakın ülkeden 20 bin takımın katıldığı Dünya Robot Olimpiyatları’nın, 2016 Türkiye Turnuvası; Bilim Kahramanları Derneği tarafından 4 Haziran Cumartesi günü Fuar İzmir’in A holünde düzenlenecek. Türkiye’de ikinci kez; İzmir’de ise ilk kez organize edilecek olan olimpiyat, geçen yıl İstanbul’da yapıldı.
    

Gençlerimizin bilim ve teknoloji alanında kendilerini geliştirebilecekleri ve ifade edebilecekleri bir ortam sağlamayı hedefleyen turnuva, bu yıl meslek lisesi öğrencilerine yönelik Açık Klasman, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik kurallı klasman kategorilerinde gerçekleşiyor.

WRO’da çeşitli yaş gruplarından öğrencilere yönelik olarak gerçekleştirilen turnuvalar her sene başka bir temayla düzenleniyor. Çocuklar ve gençler her sene belirlenen tema hakkında araştırmalar yaparak, bu araştırmaların ışığında oyun masasındaki görevleri gerçekleştiren robotlar geliştiriyorlar. Bu yılın teması olan ‘Geri Dönüşüm Tesisi – Atık Ayrıştırma’ ile öğrenciler fikir üreterek problem çözme yeteneklerini geliştirecekler.

2016 Türkiye Turnuvası’nda Açık Klasmanda ödül alacak ilk 3 takım ve kurallı klasman birincisi olan takımlar, 25-27 Kasım 2016 tarihinde Hindistan’da düzenlenecek olan ‘13. Dünya Robot Olimpiyatı’na katılma hakkı elde edecekler.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)