adscode
adscode

Bilime ve geleceğe büyük yatırım

Gediz Üniversitesi, laboratuvar sayısını 22’ye yükseltti, bilimin sayılı merkezleri arasına girdi.

Bilime ve geleceğe büyük yatırım
Üniversite

Yeni buluşların habercisi araştırmalar ve projeler de peş peşe gelmeye başladı. Mütevelli Heyeti Başkanı Abdullah Kavuk, “Bu yaptıklarımız, Gediz’in farkının, eğitime bakışının ve iddiasının eseri” dedi

Gediz Üniversitesi, Türkiyemizin teknoloji üreten ülkeler arasındaki yerini güçlendirmek için var gücüyle çalışıyor. İzmirli eğitim gönüllüleri tarafından bilimin, araştırmaların, buluşların merkezi olması hedefiyle 2008 yılında kurulan Gediz, Seyrek’teki İzmir’in en büyük vakıf üniversitesi kampüsünde peş peşe yatırımlar gerçekleştiriyor. En son olarak sadece sağlık alanındaki 5 laboratuvar için 1 milyon TL’lik yatırım yapıldı. Son eklenenlerle birlikte laboratuvar sayısı 22’ye yükseldi; böylece Gediz, bilimin Türkiye’deki sayılı üslerinde biri haline geldi.





Gediz Üniversitesi’nde şu an Nanoteknoloji, Bilgisayar, Fizik, Elektrik-Elektronik, Network, Makine Dinamiği, Simülasyon-Ergonomi, Termodinamik, Pnömatik, CNC, İnşaat, Hidrodinamik, Optisyenlik, Hemşirelik Uygulama, Anatomi laboratuvarları bulunuyor. Bazılarının sayısı birden fazla olan bu laboratuvarlarda çeşitli bilimsel araştırmalar, proje çalışmaları yürütülüyor. Bunlara önümüzdeki günlerde Yenilenebilir Enerji Laboratuvarı da eklenecek ve böylece sayı 23’e yükselecek.






Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdullah Kavuk, kurucuların bağışlarıyla İzmir’in en büyük vakıf üniversitesini eğitime kazandırmakla kalmayıp, burayı ülkemizin sayılı bilim merkezlerinden birine de çevirdiklerini açıkladı. Kavuk, yola çıkarken koydukları hedefleri birer birer hayata geçirmenin gururunu yaşadıklarını dile getirdi, şunları söyledi:

Proje üstüne proje
“Kendimizi daha yolun başında görüyoruz, yapacağımız daha çok iş var. Gediz Üniversitesi’nin farkını, eğitime bakışını, öncü misyonunu ve iddiasını gözler önüne seren bu yatırımlarımız sürecek. Tek beklentisi ülkemizden de insanlığa buluşlar kazandırılabileceğini görmek olan Gediz’in kurucusu eğitim gönüllüsü arkadaşlarımızla bu uğurda çalışmaya, bilim insanlarımızın yolunu açmaya, bu ülkenin beyinlerine fırsat ve imkan vermeye devam edeceğiz. Yaptıklarımızın sonuçlarını almaya başladık. Hem akademisyenlerimiz hem de öğrencilerimiz proje üstüne proje üretiyor, başta TÜBİTAK olmak üzere çeşitli kurumlardan destekler alıyor. Son 2 yılda tam 33 projeye imza atıldı, yeni teknolojilerin kapıları aralandı. Eminiz ki her sene bunlara pek çoğu daha eklenecek. Yakın gelecekte Gediz Üniversitesi’nden önemli buluş haberlerini paylaşmak için sabırsızlanıyoruz. Asıl mutluluğu ve gururu işte o zaman yaşayacağız...”


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)