adscode
adscode

Bilişim Alanında Personel Açığı

Son yıllarda yayımlanan personel alımı ilanlarına bakılırsa, bilişim alanında ciddi bir büyüme gözlemlenmektedir.

Bilişim Alanında Personel Açığı
Türkiye'den Haberler
Son yıllarda yayımlanan personel alımı ilanlarına bakılırsa, bilişim alanında ciddi bir büyüme gözlemlenmektedir. Başta yazılım uzmanı, grafik uzmanı ve satış temsilcisi olmak üzere yaklaşık 10 bine yakın bilişim personelleri aranmaktadır. Hemen hemen her kurum ve kuruluş bilişim personellerine ihtiyaç duymakta, fakat mevcut iş gücü ihtiyacı karşılamamaktadır. Her geçen gün artan bilişim alanında personel açığını hafifletmek ve iyi bir kariyere sahip olmak için bilişim alanına yönelmenizde fayda olduğunu düşünüyoruz.

Bilişim Sektöründe Binlerce Kişi İş Alınacak

Yukarıda bahsettiğimiz gibi işsizliğin görülmediği, nadir iş sektörlerinden birtanesi de bilişim alanıdır. Hemen hemen her geçen gün iş ihtiyacı açığı artmakta ve bilişim personeli bulmakta güçlük çekilmektedir. Şuan için ise yaklaşık 50 bin civarında personel açığı yer almaktadır. Bu durumu iş ilanları sitelerine bakarak net bir şekilde gözlemleyebiliyoruz.

Bilişim Alanında Yazılım ve Grafik Uzmanları Aranıyor

Bilişim sektöründe bulunan personel açığını neredeyse yazılım uzmanı, grafik uzmanı ve teknoloji satışı uzmanı oluşturmaktadır. İş ilanı sitelerine verilen ilanlara bakacak olursak, firmalar en çok yazılım alanında ve teknoloji satışında çalışacak adaylar arıyor. Peki yazılım alanında hangi personel adayları aranıyor. İşte en çok kazandıran bilişim alanları
  • Mobil Yazılım Uzmanı
  • JAVA Yazılım Uzmanı (Java Yazılım Uzmanı açığı çok sayıdadır.)
  • ASP.NET Yazılım Uzmanı
  • .NET Yazılm Uzmanı
  • PHP Yazılım Uzmanı

Üniversite ve Kurslar Bilişim Alanında Eğitim Veriyor

Sizde bilişim alanında çalışmak ve kariyer yapmak istiyorsanız, bu alanda bazı eğitimler ve sertifikalar almanız gerekiyor. İnternette bulunan İngilizce ve Türkçe kaynakları araştırarak ve takip etmekle birlikte, lisans ve sertifika eğitimleri almanızı tavsiye ediyoruz. Fakat işverenlerin birçoğu diploma ve sertifika yerine yapabilme kriterlerine bakıyor. Bu yüzden eğitimin yanı sıra, internette bulunan kaynakları takip etmekte ve uygulamakta büyük fayda var.Ayrıca üniversitelerde eğitim verilen Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Grafik Tasarım, Mobil Programlama, Bilgisayar Programcılığı, Bilişim Teknolojileri ve Bilgisayar Donanımı programlarını bitirmeniz size büyük katkı sağlayacaktır. Microsoft gibi ünlü yazılım devlerinin verdiği seminerlere katılarakta konu hakkında bilgi edinebilir ve yazılım sertifikalarına sahip olabilirsiniz.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)