adscode
adscode

Bilişim Öğretmelerinden Mesaj

Bilişim Öğretmeleri Platformu, bilişim öğretmenlerinin sorunlarını ve olası çözüm önerilerini bir rapor haline getirdi. İşte bu istekleri içeren ve raporun detayları hakkındaki yazı:

Bilişim Öğretmelerinden Mesaj
Eğitim
Güncelleme : 26-Mar-20 17:00

Merhabalar,

 

Ben bir Bilişim Öğretmeni adayıyım. 

Sizi ülkemizin zor günler geçirdiği bugünlerde böyle bir konu için rahatsız etmiş olduğumuz için öncelikle özür dileriz. Gazeteci kimliğinize ve eğitimcilere vermiş olduğunuz destekten dolayı sizlerle dertleşebilmek için bu maili atmaktayız. Temennimiz yaşadığımız bu kötü günleri, eğitim camiası başta olmak üzere sağlık çalışanları ve milletimizle minumum seviyede zararla atlamaktır. Bunun içinde başta Sağlık Bakanlığı ve MEB çok iyi çalışmaktadır. Yaşanılacak aksaklıkları da inşallah basiretli yöneticilerimizle kolaylıkla atlatacaktır.


Biz Bilişim Öğretmenleri Platformu (BÖP) olarak Twitter(https://twitter.com/btoplatformu) ve Instagram (https://www.instagram.com/btoplatformu) başta olmak üzere çalışmalarımızı, sorunlarımızı ve etkinliklerimizi sosyal medyadan duyurmaya çalışıyoruz. Öğretmen ve öğretmen adayı arkadaşlarımız her zaman her türlü içerik geliştirmeye devam ediyor. Hatta bu çalışmalarımızdan birine, geçtiğimiz akşam sayın Bakan Yardımcısı Mustafa Safran cevap verdi: https://twitter.com/safran1958/status/1241835473535938560 


Biz BÖP olarak derdimizi, sorunlarımızı ve olası çözüm önerilerimizi bir rapor haline getirerek, sonunda 30 maddelik bir soru havuzu oluşturduk. Ülkemiz şu an başta sağlık ve eğitim olmak üzere büyük bir imtihandan geçmektedir. Eğitimin her kademesinde uzaktan eğitim meselesi tüm paydaşları telaşlandırmaktadır. Bunun en büyük faktörü ise zorunlu bilişim eğitiminin devamlı olmaması ve okullardaki bilişim atölyesi eksikliğinden kaynaklanmaktadır. Bilişim atölyeleri, şu an ekonomik açıdan büyük bir yatırım demek olduğunun farkındayız. Sayın bakanımızın da yardımseverler aracılığıyla açtırdığı Tasarım Beceri Atölyelerinden bunu anlayabiliyoruz. Şu an için atölyeler büyük bir yatırımı gerektirse de her okula bir Eğitim Teknoloğu olacak Bilişim Öğretmenleri için 25 Kasım 2016 tarihli Resmi Gazete’ de yayınlanan Norm Kadro Yönetmelik Değişikliğinin 23’üncü maddesinin 3’üncü fıkrasında “Sınıfları Bilişim Teknolojisi araçları ile donatılmış olan eğitim kurumlarından Bilişim Teknolojisi alanı norm kadrosu bulunmayanların Bilişim Teknolojisi alanı norm kadroları, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün teklifi ve İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün uygun görüşü üzerine Bakan onayı ile belirlenir.” ifadesi yer almaktadır. Resmi gazetede yayınlanmasına rağmen hayata geçirilmeyen bu madde için Bilişim Öğretmenleri olarak change.org da bir imza kampanyası başlattık. http://chng.it/5K4kMCstHM linkinde “Her Okula Bilişim Öğretmeni” diyerek her kesimden imza ve yorum aldık. 


Raporumuzun gündem maddelerinden bahsetmek gerekirse:


Ülkemizin uzun vadede, teknoloji alanında yapılan / yapılacak her türlü yatırımın eğitim ayağında Bilişim eğitimi büyük önem arz etmektedir. Bu projelerde Bilişim Öğretmenlerine verilecek her türlü göreve her zaman ve her yerde hazır olduğumuzu bildiririz. Bilişim Öğretmeleri Platformu (BÖP) olarak Bilişim Öğretmenleri ve Dersleri için ilgili kişilerden talep ve isteklerimiz şunlardır: 


• 2016 yılında resmî gazetede yayınlanan norm güncelleme çalışması ivedikle bitirilmeli ve en yakın atamada kontenjanlara yansıtılmalıdır.

• Her okula bilişim atölyesi açılması için sponsor çalışmalar yapılmalı ve bu atölyelerin verimli olması için Bilişim Öğretmenleri rehberliğinde çalışmalar yapılmalıdır.

• Okulöncesi ve ilkokul kademesinde temel algoritma becerilerinin geliştirilmesi için Bilişim Derslerine Bilişim Öğretmenleri girmelidir.

• Ortaokul kademesinde 7 ve 8.sınıfta seçmeli olan dersimiz zorunlu hale getirilmelidir.

• İHL ve diğer meslek liselerine zorunlu Bilgisayar Bilimi dersleri konulmalıdır.  

• Milli yazılımımız olan PARDUS’un MEB okullarında kullanılmasında rehberlik yapacak branş Bilişim Teknolojileri Öğretmenleridir. Bu yüzden gerekli çalışmalar başlatılmalıdır. 

• Bilişim dersinin içeriği temel bilgisayar kullanımından mobil-web uygulamasına, robotik kodlamadan 3D yazıcıya kadar geniş bir müfredatı vardır. En önemlisi de dijital vatandaşlık, siber zorbalık ve bağımlılık gibi konularda hem öğrencilerin hem velilerin bilinçlenmesi konusunda birçok çalışmalar yapılabilmesi için ders saatinin zorunluluğu ve devamlılığı şarttır.

• Yerel, ulusal ve uluslararası Bilişim alanında yapılacak her türlü proje ve yarışmaların daha kolay ve sağlam adımlarla yürütülmesi, başarıya ulaşması ve yatırımların doğru ve etkili kullanılabilmesi için projelerin merkezinde idari kadrolara, müdür yardımcılığında Bilişim Öğretmenleri görev almalıdır.

• Diğer öğretmenliklerle kıyaslandığında en çok mezun kaynağı bulunan Bilişim Öğretmenliği için 19 farklı lisans bölümü vardır. Bölüm içinde farklı müfredattan dolayı atamalarda yaşanan problemler ivedilikle çözülmelidir.  

• 120 saatlik kurslarla ya da hizmet içi eğitimlerle başka branşların Bilişim Derslerine girmeleri, Kodlama Robotik atölyesinde DYK açmalarına izin verilmemelidir. 4 yıl lisans hatta meslek lisesi eğitimi alan genç ve alanında tecrübeli Bilişim Öğretmenleri göz ardı edilmemelidir. 

NOT: Sorunlarımızın ayrıntısı, raporumuzda verilmiştir. Ayrıca yine raporumuzun sonunda yer alan 30 soru bu maddelerin içerikleridir. 

Bizler için yapacağınız ve atacağınız her adım, bu ülkenin geleceği olan çocuklarımıza ve dolayısıyla ülkemize yapılacak olan en büyük hizmetlerden birisidir.

 

Saygılarımızla, Sosyal medya hesaplarımız: https://twitter.com/btoplatformu https://www.instagram.com/btoplatformu

https://www.youtube.com/BilişimÖğretmenleriPlatformu


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)