adscode
adscode

Bilişim terörü Türkiye'yi teğet geçti

Eskişehir Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Manap, "Türkiye olarak bilişim terörüne karşı önlemlerimiz mevcut. Bilişim terörü Türkiye'yi teğet geçti." dedi.

Bilişim terörü Türkiye'yi teğet geçti
Eğitim
Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Zihni Manap, merkez Tepebaşı ilçe belediyesince düzenlenen Bilişim Semineri'nde yaptığı konuşmada, son dönemde yaşanan siber saldırıların orijinal adının "Fidyeci Yazılım" olduğunu dile getirdi. 

Bilgisayarlara gönderilen virüs yoluyla mağduriyetlere yol açan suç örgütlerinin asıl amacının yine mağdur kişilerden para talep etmek olduğunun altını çizen Manap, şu değerlendirmede bulundu:

"Bütün dosyalarınızı şifreliyorlar ve siz hiçbir dosyanıza erişemiyorsunuz. Bilgisayarınız açıkken gezinebilir, yeni dosyalar oluşturabilirsiniz fakat işlem yaptığınız dosyayı kapattığınız an o da şifrelenir. Bilgisayar korsanları bu yöntemle para talebinde bulunuyor. Birilerinin kırabileceği şifrelemeler yapmıyorlar. Bazen 'Şifreleri kırıyoruz.' diyenler çıkıyor. Vatandaşlarımızın bu tarz söylemlere inanmamasını tavsiye ediyoruz. Elbette bazen şifreleri kırabilenler çıkabiliyor. Örnekleri var fakat çoğu zaman imkansız."

"Bunun adı bilişim terörüdür"
Türkiye olarak önlemlerin alındığını dile getiren Manap, "Bunun adı bilişim terörüdür. Türkiye olarak üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz. Türkiye olarak bilişim terörüne karşı önlemlerimiz mevcut. Bilişim terörü Türkiye'yi teğet geçti." ifadelerini kullandı.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)