adscode
adscode

Bill Gates: Devletler Savaşla Uğraşacağına Salgın Önlemi Almalı

TED 2015 konferansında sahne alan Bill Gates, dünya devletlerinin Ebola’dan daha güçlü olası bir salgın için teknoloji destekli önlemler almaları gerektiğini hatırlattı.

Bill Gates: Devletler Savaşla Uğraşacağına Salgın Önlemi Almalı
Dünyadan Haberler
Dünyanın önemli bir bölümü Ebola salgınından ucuz kurtuldu. Ancak TED 2015’te konuşan Microsoft kurucusu Bill Gates, bir sonraki ölümcül salgında o kadar şanslı olmama ihtimalimizi göz önünde bulunduruyor ve devletleri uyarıyor: Savaş için kullandığınız taktik zekayı artık olası salgınlara karşı tedbir almada kullanın.
 
Bir sonraki Ebola benzeri salgın tehdidinin er ya da geç geleceğini hatırlatan Gates, teknolojinin böylesi büyük ölçekli bir salgının yayılmasını önlemede kritik rol oynayacağını belirtti ve ekledi: “Nato ittifakı insanların iyi eğitimli ve savaşa hazır olduklarından emin olmak için sürekli tatbikat yapıyor. Benzer tatbikatlar salgın tehdidine karşı da yapılmalı.”
 
Mobil cihazlar aracılığıyla erken alarm sistemlerinin nasıl geliştirilebileceğini açıklayan eski Microsoft CEO’su, mobil kullanımın dünyanın dört bir yanında salgın başlangıç noktalarının tespiti ve yayılma eğilimi hakkında anlık veriler sunabileceğini belirtti. Böylelikle yoğun tehdit altında olan bölgeler kolayca tespit edilebilecek ve gerekli önlemler bu veriler ışığında alınabilecek.

ITPro kayıtlarına göre Gates ayrıca IBM’in takip sisteminin Ebola salgını başladığında hükümetlere sunduğu güncel salgın verilerinin sağladığı faydayı hatırlattı. Biyoloji alanındaki gelişmelerin gerekli aşı ve ilaçların çok daha hızlı geliştirilmesine olanak tanıyacağını öngören Gates, bir sonraki salgın başladığında teknolojik ve biyolojik uzmanlıkların bir arada kullanımının hayati önem taşıyacağına değindi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)