adscode
adscode

BİLSEM mülakat sonuçları için geri sayım!

BİLSEM sonuçları ile ilgili MEB son dakika açıklaması heyecanla bekleniyor. BİLSEM 2. Aşama sonuçları ne zaman açıklanacak?

BİLSEM mülakat sonuçları için geri sayım!
Eğitim
Güncelleme : 19-Aug-19 14:29

Bilim ve Sanat Merkezleri tanılama sürecinin ilk aşaması olan grup tarama uygulamasının sonuçları açıklandıktan sonra bireysel değerlendirme süreci başladı. BİLSEM'de bu yıl 134 bin 701 öğrenci değerlendirmeye alındı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada sonuçların açıklanacağı tarih duyuruldu. BİLSEM kayıt işlemleri 26 Ağustos ve 13 Eylül tarihleri aralığında yapılacak.

 

BİLSEM sonuçları için araştırmalar devam ediyor. BİLSEM bireysel değerlendirme sonuçları ne zaman açıklanacak? Bilim ve Sanat Merkezleri tanılama sürecinin ilk aşaması olan grup tarama uygulamasının yapılmasının ardından bireysel değerlendirme süreci başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada sonuçların açıklanacağı tarih duyuruldu. İşte BİLSEM sonuçları ile ilgili merak edilenler…

BİLSEM SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 

MEB tarafından yayımlanan duyuru neticesinde, BİLSEM bireysel değerlendirme sonuçlarının 21 Ağustos 2019 tarihinde açıklanacak. BİLSEM sonuçları sorgulama işlemleri, 21 Ağustos 2019 tarihinden itibaren www.meb.gov.tr üzerinden yapılabilir.

 

BİLSEM MÜLAKATLARINA KAÇ KİŞİ ALINDI?

BİLSEM'de bu yıl 134 bin 701 öğrenci değerlendirmeye alındı. Bakanlığın verilerine göre, bu yıl grup tarama sürecinin ardından yetenek alanlarına göre bireysel değerlendirmeye alınan öğrenci sayısında 3 katın üzerinde artış kaydedildi.

SONUÇLARA İTİRAZ BAŞVURULARI NE ZAMAN ALINACAK?

Bireysel değerlendirme sonuçlarına itiraz başvuruları 22-26 Temmuz 2019 tarihleri arasında alınacak.

 

BİLSEM NEDİR?

Bilim ve sanat merkezleri; örgün eğitim kurumlarına devam eden ve genel zihinsel yetenek, görsel sanatlar veya müzik yetenek alanlarında özel yetenekli olarak tanılanan öğrencilere, yeteneklerini geliştirerek kapasitelerini en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla destek eğitim vermek üzere açılan özel eğitim kurumlarıdır.

Özel yetenekli öğrencilere kendi potansiyellerini anlamaları, kendilerine ve topluma katkıda bulunabilmeleri için okullarda verilen eğitimi zenginleştiren ve farklılaştıran bir eğitim programı sunan bilim ve sanat merkezleri, 81 ilde 135 merkezde hizmet vermektedir.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)