adscode
adscode

BİLSEM’den posta kültürünü canlandırmak için sergi

Bayburt Bilim ve Sanat Merkezi tarafından posta kültürünün canlandırılmasını sağlamak amacıyla bilim sanat merkezleri öğrencileri arasında yapılan "Şehirlerin Renkleri" yarışmasına katılan eserler sergilendi.

BİLSEM’den posta kültürünü canlandırmak için sergi
Eğitim
Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eği̇ti̇m ve Rehberli̇k Hi̇zmetleri̇ Genel Müdürü Celil Güngör, PTT Pul Müzesi'ndeki sergi açılışında yaptığı konuşmada, bugün çok az yapılan ve bazen unutulan bir geleneği canlandırılmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi. Etkinliğin Bayburt Bilim ve Sanat Merkezi tarafından yapılmasından dolayı ayrıca mutlu olduğunu dile getiren Güngör, "Çünkü Bayburt Bilim ve Sanat Merkezi, Millî Eğitim bünyesinde açılan ilk Bilim ve Sanat Merkezidir. Dolayısıyla ilklerin kurumundan, böyle bir şey beklemek de bizim yadırgadığımız durum değildir." diye konuştu.

Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinin posta sanatına katkılarının olduğunu anlatan Güngör, "Bizim posta objelerimiz ya da filateli malzemelerimizin tarihi ve geleneği, eski ve köklüdür. Bir zamanlar hepimizin pul defteri vardı, çeşitli pulları biriktirirdik. Bu gelenek gittikçe belli bir grubun içine münhasır kalıyor. Gençlerimizin ve öğrencilerimizin, bu güzel ve bilgilendirici gelenekle tanışmasına vesile olacağını umuyorum, bugün burada açacağımız posta sanatı sergisinin." dedi. Konuşmaların ardından yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri, öğretmenlerine ise plaket verildi. 250 zarf tasarımının yer aldığı sergi ay sonuna kadar gezilebilecek. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)