adscode
adscode

Bir kitap, bir yorum ve öğretmenlik...

Bekir Cebeci, 15 yıl Türkiye’de 27 yıl da Hollanda’da eğitimin her kademesinde görev yapan, ayrıca Hollanda’da bir dönem de eyalet milletvekilliğinde bulunan bir öğretmen!

Bir kitap, bir yorum ve öğretmenlik...
Milliyet Diyalog

Almanya ve Hollanda’da basılan 30 kitabı var.

Yazınızın bir yerinde şöyle diyorsunuz, diyerek bir mektup göndermiş:

“İyi okul yoktur, iyi öğrenci vardır. İyi öğrenci de nerede olursa olsun, bir şekilde yoluna devam eder, zirveye tırmanır” diyorsunuz, oysa bizim Hollanda’da öğrendiğimiz şudur:

Eğitimin kalitesini öğretmenin niteliği belirler. OECD’nin uluslararası PISA-testleri sonuçlarına göre okulun ve öğrencinin başarısında en önemli faktör öğretmenin eğitim düzeyi, mesleki formasyonu ve kalitesidir. Çünkü yetersiz, zayıf yetişmiş öğretmenlerin öğrencileri de zayıf ve yetersiz yetiştirilmektedir.

Bu konuda daha önce kaleme aldığım bir yazısını bizimle paylaşmış, ben de sizinle paylaşmak istiyorum:

Neden öğretmen?

‘Bir Sevda Mesleği Öğretmenlik’, ömrünü bu mesleğe adamış birisi olarak adı da kendi de güzel bu kitabı zevkle okudum. Kitabın yazarı değerli dostumuz, eğitimci, edebiyatçı, yazar Hasan Pir.

Ünlü ve güzel özdeyişlerle de süslenen kitap, okumaya değer bir eser.

Kitap, herkesin kolayca bilgiye ulaştığı bugünkü Bilgi Çağı’nda öğretmenin bilginin kullanımında kılavuzluğuna ihtiyaç vardır, diyor. Bu görüşe aynen katılıyorum. Çünkü öğretmen, bir kılavuzdur, rehberdir, örnektir ve rol modeldir. Yüzlerce yıldır bu görüş değişmedi gelecekte de değişmez. Çünkü hepimizin öğretmene ihtiyacı vardır.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)