adscode
adscode

Bir saat kitap okuyana, bir saat bisiklet turu bedava!

Tunceli’nin Ovacık Belediyesi Başkanı Fatih Maçoğlu, çocukları kitap okumaya özendirmek için ilginç bir kampanya başlattı.

Bir saat kitap okuyana, bir saat bisiklet turu bedava!
Kültür Sanat
Mersin Dağcılık Kulübü tarafından Ovacık Belediyesi’ne hediye edilen 15 bisikleti değerlendiren Ovacık Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu, belediyeye ait kütüphanede 1 saat kitap okuma karşılığında, 1 saat bisiklete binme hakkı sağlıyor. İlk günde 14 çocuğun kütüphaneye gelerek kitap okuduğunu ve bisiklete binme hakkı kazandığını dile getiren Maçoğlu, çocukların kampanyaya ilgi gösterdiğini söyledi.

Belediye olarak amaçlarının çocukların internet bağımlılığının önüne geçerek daha sağlıklı ilişkiler geliştirmesini sağlamak olduğunu ifade eden Belediye Başkanı, şunları kaydetti: “Geçtiğimiz yıl Mersin Dağcılık Kulübü ilçemizi ziyaret etti. Bu ziyarette belediyemize 15 bisiklet hediye ettiler. Toplumda kitap okuma alışkanlığı azaldığı için özellikle zamanlarının büyük bölümünü internet başında geçiren çocukların daha iyi alışkanlıklar edinmesi için bir saat kitap okuma karşılığında bir saat bisiklete binme hakkı kampanyası başlattım. Kampanyanın ilk gününde 14 çocuk geldi ve kitap okumaya başladı. Çocuklar ilk günden yoğun ilgi göstermeye başladı. Umarım çocuklarımız kitap okuma alışkanlığının tadına varır ve daha güzel alışkanlıklar edinir.”

Fatih Maçoğlu, ilginç projeleri ile dikkat çekiyor. Mayıs ayı içinde bulunan Hazine’ye ait 600 dönüm araziyi kiralayarak kuru fasulye, patates ve nohut ekimi yaptıran Maçoğlu, buradan elde edilecek ürünlerin bir bölümünü yoksullara ücretsiz dağıtacaklarını, bir kısmını da satarak üniversite öğrencilerine burs olarak vereceklerini ifade etmişti.

edebiyathaber.net

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)