adscode
adscode

Birinci Sınıflara Satranç Takımı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, il genelinde ilköğretim birinci sınıfta eğitim gören 28 bin 500 öğrenciye satranç takımı dağıttı.

Birinci Sınıflara Satranç Takımı
Eğitim
Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl başlattığı proje kapsamında 36 bin 500 satranç takımının dağıtımının ardından bugün de 28 bin 500 ilköğretim birinci sınıfı öğrencisine satranç takımı ve kitap dağıtıldı. 

Şampiyon Hasan Gemici Spor Salonu’nda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu ortaklığıyla gerçekleştirilen satranç dağıtım törenine Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Satranç Federasyonu As Başkanı Aşkın Keleş, Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi İslam Yücel, Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar da katıldı. Törende sembolik olarak 12 ilçe ilköğretim okulundan gelen öğrencilere santranç takımları verildi. 

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli bu projenin gençlerin yarınlara iyi hazırlanması adına hayata geçirilmiş en önemli adımlardan biri olduğunu söyledi. Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay ise, “Bu proje Kocaeli’nde doğdu ve diğer illere örnek oldu. Bu satranç dağıtım projesinden bahsedilirken, ‘Kocaeli Projesi’ dendi. Projeye sahip çıkan ve devam ettiren büyükşehir belediye başkanına teşekkür ediyorum” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise insanı hayata bağlayan, umut veren çocukları en iyi şekilde yetiştirmenin ailelerin ve yöneticilerin görevi olduğunu belirterek, “Çocukların her yaşta öğrenmesi gerekenler var. İşte biz bu projeyle birinci sınıfa giden çocukların hayatlarında satranç olmasını istedik. Satranç bir zeka sporu. İradeye güç katan, disipline alan bir spor. Tarih boyunca da birçok devlet yöneticisi bu sporu öğrenmiş ve oynamış. Bu sporu bizim çocuklarımızın da öğrenmesini ve hayatlarına katmasını istedik” diye konuştu. 

Proje ile Kocaeli’de 10 bin lisanslı satranç sporcusuna ulaşıldığı da belirtildi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)