adscode
adscode

Birinci sırada Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi var, sonuncu matematik!

Lise adayları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi'nde başarılı ama; matematikte sonuçlar yüzleri güldürmüyor.

Birinci sırada Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi var, sonuncu matematik!
Sınavlar
Milli Eğitim Bakanlığı 2015-2016 TEOG ortak sınavları sayısal verilerini yayınladı. Buna göre; sınavda testlere göre puan ortalamalarına göre en yüksek ortamala Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavında.

27-28 Nisan tarihlerinde yapılan ikinci dönem merkezi ortak sınavlarında; Türkçe, matematik, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, fen ve teknoloji, yabancı dil, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinin sorularının hepsinden en çok doğru yapılan test din kültürü ve ahlak bilgisi oldu. 172 bin 405 öğrenci bu testte 20 sorunun tamamını doğru yanıtladı.

Matematik yine düşük!
Testlerin puan ortalamaları incelendiğinde din kültürü testi, yüzde 78.25 ortalamayla öğrencilerin başarı ortalaması en yüksek dersi olurken; Matematik yüzde 42.05 ortalamayla başarısı en düşük ders oldu. Diğer testlerin ortalamaları; T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük yüzde 65.08, Türkçe yüzde 60, fen ve teknoloji yüzde 56.04 şeklinde açıklandı. Yabancı dillerde başarı ortalamaları ise şöyle: Almanca yüzde 91.23, Fransızca yüzde 87.61, İtalyanca yüzde 66.82 ve İngilizce yüzde 57.60




Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)