adscode
adscode

Birleşik Krallık - Türkiye Yükseköğrenim Ortaklığında Beklentiler Konuşuldu!

OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Birleşik Krallık - Türkiye Yükseköğrenim Ortaklığında Beklentileri Dile Getirdi!

Birleşik Krallık - Türkiye Yükseköğrenim Ortaklığında Beklentiler Konuşuldu!
Eğitim

British Council, Türkiye yükseköğretim sohbetleri serisinin üçüncü oturumunu 3 Şubat saat 16.00’da Türkiye ve Birleşik Krallık arasındaki yükseköğretim ortaklıkları üzerine gerçekleştirdi.  "Birleşik Krallık-Türkiye Yükseköğrenim Ortaklıklarını Güçlendirmek: Beklentiler” konulu panelde, yükseköğretim uzmanları Türkiye ve Birleşik Krallık arasındaki mevcut ortaklıklar ele alındı.

Panele konuşmacı olarak katılan OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek, uluslararasılaşmayı dünyada birçok üniversitenin de hedeflediğini vurgulayarak OSTİM Teknik Üniversitesi için de uluslararasılaşmanın son derece önemli olduğunu ve üniversitelerin ülkelerin uluslararası gelişimine katkı sağlayan anahtar çalışma alanlarından bir tanesi olduğunu belirtti.

Türkiye’deki üniversitelerin uluslararası ofislerinin, akademisyen ve öğrencileri de dâhil olmak üzere, giderek artan bir şekilde uluslararasılaşma hedefleri olduğunu dile getiren Yülek,  bu hedefler doğrultusunda üniversitelerin çalışma yaptıklarını gözlemlediğini ifade etti. Yülek, konuşmasında Türkiye ve İngiltere arasındaki yükseköğrenim bağlarını kuvvetlendirmek gerektiğini vurgulayarak, İngiltere’nin Türkiye’deki üniversitelerin kabiliyetlerini daha iyi okuyabileceği ve buna mukabil İngiltere’deki eğitim kurumlarının da Türkiye’deki mevcut eğitim kurumları ile ilişkilerini derinleştirmek konusundaki çekincelerini ortadan kaldırabilecek çeşitli başarı hikâyelerinin yaratılmasına yönelik ortak çalışmalar yapılması gerektiğine inandığını ifade etti.

Panelde konuşmacılar, “Yükseköğretim ortaklıkları için öncelikli alanlar nelerdir, Birleşik Krallık-Türkiye kurumsal ortaklıklarının kurulmasının önündeki mevcut engeller nelerdir, kurumsal ortaklıklar kurmanın temel koşullarının iyileştirilmesine yönelik öneriler nelerdir, gerçek örneklerden hareketle başarılı ortaklıklar kurmayı sağlayan faktörler nelerdir?” sorularını cevapladılar.

OSTİM Teknik Üniversitesi

Basın, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Daire Başkanlığı


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)