adscode
adscode

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ 149’UNCU MEZUNLARINI PARLAK BİR GELECEĞE UĞURLADI

Boğaziçi Üniversitesi’nin 149’uncu Mezuniyet Töreni 22 Haziran tarihinde üniversitenin Uçaksavar Spor Tesisleri’nde gerçekleşti.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ 149’UNCU MEZUNLARINI PARLAK BİR GELECEĞE UĞURLADI
Üniversite
Boğaziçi Üniversitesi’nin 149’uncu Mezuniyet Töreni “Amerika’daki en etkili Türk kadınlarından” biri olarak seçilen UNDP Başkan Yardımcısı Ayşe Cihan Sultanoğlu’nun konuk konuşmacı olarak katılımıyla 22 Haziran tarihinde üniversitenin Uçaksavar Spor Tesisleri’nde gerçekleşti.

2015-2016 dönemini başarıyla tamamlayan 1641 lisans, 7 ön lisans, 76 doktora, 404 yüksek lisans mezunu olmak üzere toplam 2.128 öğrenci diplomalarını aldı. Bu yıl, Boğaziçi Üniversitesi’nin mezunlarından 80’i iki bölümü aynı anda bitirerek Çift Anadal Diploması almaya hak kazandı.

İktisadi ve İdari Bilimler, Mühendislik, Fen-Edebiyat ve Eğitim Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu mezunları ile Enstitülerden mezun olan yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin kep attığı törende mezunlara seslenen Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu, Boğaziçi Üniversitesi’nin mezunlarını evrensel bilgiye açılma çabası etrafında birleştirdiğini söyledi.

149. Mezuniyet Töreni’nin misafir konuşmacısı Ayşe Cihan Sultanoğlu ise yeni bir yaşama adım atan mezunlara ‘’Kendinize çok iyi örnekler seçin’’ diyerek‘’Dünyayı daha yaşanır bir yer haline getirme ve gelecek kuşaklar için geride daha iyi bir dünya bırakma’’ çağrısında bulundu.

 
“Üniversiteler Evrene Açılan Pencerelerdir”

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu, mezuniyet töreninde yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi: “1863 yılından bu yana sizler gibi daha nice başarılı, yaratıcı ve sorumluluk sahibi kuşakları yetiştirirken, bu toplumdan aldığını misliyle bu topluma geri vermeye çalışırken bu okulun duruşunu, bakışını belirleyen ilkelerin en başında özgürlük ve açıklık geldi. Bundan 4 sene önce rektör olarak yaptığım ilk mezuniyet töreni konuşmasında da söylediğim gibi; üniversiteler, tüm renkleriyle, sesleriyle, tüm çoğulluğuyla evrene açılan pencerelerdir. Boğaziçi, yıllardır zamanlar ve insanlar değişse de aynı mekânda hocasını ve öğrencisini, dolayısıyla mezunlarını evrene ve evrensel bilgiye açılma çabası etrafında birleştirmeyi başarmıştır. Böylelikle Boğaziçi’nde bağımsız düşünme ve bilimsel eleştiri çabasını merkeze alarak, bilinmeyeni bilmekten, söylenmeyi söylemekten, yazılmayanı yazmaktan korkmayanların sahip çıktığı akademik gelenek kuşaklardan kuşaklara aktarılabilmiştir. Bütün bunların başarılabilmesinin en temel nedeni akademik özerkliği, bilimsel özgürlüğü ve bağımsız düşünceyi sahiplenmemiz, bizi biz yapan değerlerin en başında görmemizdir.”

Demokratik bir iletişim kültürünün sürdürülmesi adına okul içinde ve dışında, açıklığı ve özgürlüğü her dönemde yaşanan pratiklere dönüştürdüklerini, deneyimlendiği ölçüde de bunları çoğalttıklarını söyleyen Prof. Dr. Barbarosoğlu; “Böylelikle okulumuz her zaman kısır siyasi çekişmelerin dışında kalmayı başarmıştır. İddiasını ve gücünü sadece ve sadece bilime ve özgür düşünceye dayandırmış ve bu yolla daha iyiye ve hakikate ulaşma hedefinden şaşmamıştır.” dedi.

‘’Dünyayı daha iyi bir yer haline getirme fırsatı elinizde, bunu değerlendirin’’

Törende konuşan BM Genel Sekreter Yardımcısı, UNDP Başkan Yardımcısı ve UNDP Avrupa ve Bağımsız Devletler Topluluğu Bölge Direktörü Ayşe Cihan Sultanoğlu, eşitsizlikler, sosyal dışlanma, çatışmalar, mali krizler, 65 milyona ulaşan göçmen ve mülteci akımları, iklim değişikliği gibi sorunların yaşandığı dünyamızda gençlere küresel sorunların çözümüne katkıda bulunma çağrısı yaptı. Konuşmasında eğitim ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularına da değinen Sultanoğlu, eğitimin eşitlik, kalkınma ve barışın da anahtarı olduğunu söyledi.

Sultanoğlu, konuşmasında şu mesajları verdi: ‘’Önümüzdeki dönemde seçeceğiniz meslek ne olursa olsun, ister özel sektörde, ister kamuda, isterseniz uluslararası bir örgütte ya da bir Sivil Toplum Kuruluşunda, belki de sanat alanında ya da bambaşka bir alanda çalışın, dünyayı daha yaşanır bir yer haline getirme ve gelecek kuşaklar için geride daha iyi bir dünya bırakma şansınız var. Önemli olan, sabahları uyandığınızda büyük bir enerji ile kalkıp çalışmanızı sağlayacak, içinizdeki potansiyeli tamamen ortaya çıkarabilecek bir amaca sahip olabilmek. Hayatta hangi yolu seçerseniz seçin, sadece kendi çocuklarınız ve onların çocukları için değil, yeryüzünde şu anda sizler kadar şanslı olmayan her birey için dünyayı daha iyi bir yer haline getirme fırsatı kesinlikle karşınıza çıkacak… Kendinize çok iyi örnekler seçin. Sizi çıktığınız bu yolculukta destekleyecek, zor zamanlarınızda size güç verecek, başardığınızda sizinle beraber sevinecek insanların peşini asla bırakmayın. Soru sormaktan çekinmeyin. Tabii bunun karşılığında sizler de kariyerlerinizde ilerlediğinizde, sizin geçtiğiniz yollardan geçenlere yardım eli uzatmak için zaman ayırın’’.

2016 Mezunları adına İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nden mezun olan Pınar Kartal törende bir konuşma yaparken; Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği Başkanı Murat Öngör ise mezunlara ‘’En az akademik donanımınız kadar önemli önemli başka bir şeyin de parçası oldunuz. O da Boğaziçi Üniversitesi’nde deneyimleyerek içselleştirdiğiniz bizi farklı kılan değerlerler bütününün bir temsilcisi olmak. Kısaca evrensel, tartışılmaz değerler de diyebileceğimiz bu değerler, fiziki olmayan Boğaziçi binasının temel taşlarıdır. Bizler düşüncelerimiz farklı olsa da her düşüncenin özgürce ifade edilmesinde birleşiriz’’diye seslendi.

149.Mezuniyet Ödülleri Sahiplerini Buldu

Boğaziçi Üniversitesi 149’uncu Mezuniyet Töreni’nde akademik başarılarının yanı sıra, spor, kültür, sanat ve sosyal sorumluluk alanlarındaki dikkate değer faaliyetleriyle öne çıkan mezun olmaya hak kazanan öğrencilere ödülleri verildi. Bu yıl, Rektörlük Ödülü’ne öğrenciliği süresince derslerinde gösterdiği üstün başarının yanı sıra etkin liderlik ve takım oyunculuğu özellikleri ile uluslararası organizasyonlarda sergilediği başarılarından dolayı İktisat-İşletme Çift Ana Dal Programından Yüksek Onur derecesi ile mezun olanMelis Kocakanat layık görüldü.

Rektörlük Özel Ödülü ise azim ve kararlılıkla öğrendiklerini topluma hizmet projelerinde gönüllü olarak paylaşıp çoğaltan, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programı’ndan Yüksek Onur derecesiyle mezun olan Varol Ardil’e verildi.

Bu yıl Muhammet Maşuk Şimşek Felsefe ve Psikoloji Bölümlerini 3.96 genel not ortalamasıyla aynı anda bitirip, Çift Anadal Programları birincisi olurken, Yabancı Uyruklu Öğrenci Ödülü, akademik başarılarının yanında, ayrımcılık, ırkçılık ve azınlık hakları gibi konularda özellikle uluslararası kuruluş ve örgütlenmelerde aktif rol alan Fen-Edebiyat Fakültesi, Sosyoloji Bölümünden Yüksek onur derecesiyle mezun olan Enes Lukac’a verildi.

Boğaziçi Üniversitesi’nde kulüp faaliyetlerine en fazla katkıda bulunan mezunlara verilenMümin Tansever Kulüp Faaliyetleri Ödülü, sosyal sorumluluk üzerine yapmış olduğu çalışmalar ile dikkat çeken Sosyal Hizmetler Kulübü ve Eğitim ve Araştırma Kulübü üyesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programı mezunu Büşra Erdoğan ile Sualtı Sporları Kulübünün Başkanlığını yapmış Endüstri Mühendisliği Bölümü mezunu Onur Özkan Uzun’a takdim edildi.

Boğaziçi Üniversitesi Spor Başarı Ödülü ise üniversitedeki spor faaliyetlerine önemli katkılar sağlayan, Yelken ve Snowboard Takımları üyesi, Endüstri Mühendisliği Bölümü mezunu Zülal Akarsu ve Basketbol takımının kaptanı İktisat Bölümü mezunu Kadir Mert Yörür’ün oldu.

Törende ayrıca öğretim süreçlerini geliştirmeyi ve iyi öğreticiliği teşvik etmek amacıyla öğretim elemanlarına, genç araştırmacıları ödüllendirmek amacıyla doktora mezunlarına ödülleri sunuldu.

BÜMED Özel Ödülü Jülide Ateş’in Oldu

BÜMED tarafından verilen BÜMED Özel Ödülü, Boğaziçi Üniversitesi’ne, BÜMED’e ve Boğaziçi değerlerinin yaşamasına özverili katkılar yapan Boğaziçi mezunu sunucu Jülide Ateş’e verildi. Okulu ve camiasıyla kopmadan ve artarak devam eden ilişkisi, üniversiteye kaynak bulma çalışmalarındaki gönüllü faaliyetleri ve gerek yurtiçinde gerekse yurtdışındaki etkinliklerde almış olduğu aktif rol ve katkıları sebebiyle layık görülen Ateş, 1997 yılında Boğaziçi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu.

149’uncu Mezuniyet Töreni Coşkuyla Kutlandı

İktisadi ve İdari Bilimler, Mühendislik, Fen-Edebiyat ve Eğitim Fakültesi mezunları ile Enstitülerden mezun olan yüksek lisans ve doktora öğrencileri diplomalarını aldı. Etkinliğe, mezunların aileleri ve üniversite öğretim görevlileri de katıldı. Törende, 2015-2016 dönemi fakülte ve bölüm birincilerinin yanı sıra diğer başarılı öğrencilere de ödülleri takdim edildi.

Mezuniyet töreni öğrencilerin kep atması ve kutlamalarıyla son buldu.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)