adscode
adscode

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ

...

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ
Rektör: Prof. Dr. Mehmed Özkan
Kuruluş tarihi: 1971
Bulunduğu il: İstanbul
Akademik birimleri: Eğitim, Fen-Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Mühendislik olmak üzere 4 fakültesi, 6 enstitüsü, 2 yüksekokulu bulunuyor.
Öğrenci sayısı: 14.715 öğrencisi bulunuyor.
Akademik personel sayısı: 595 tam ve yarı zamanlı öğretim üyesi var.
Burs olanakları: Boğaziçi Üniversitesi’nde Başarı ve Gereksinim kriterlerine dayalı burslar verilmekte. Başarı kriterlerine dayalı olarak Üstün Başarı Bursu, Başarı Bursu-1, Başarı Bursu-2 bursları verilmektedir. Ayrıca öğrenciler ekonomik gereksinimlerine göre nakit, kitap, yemek ve yurt burslarından yararlanabilir, bu burslardan bir veya birkaçını aynı anda alabilirler. Nakdi burslar, BÜ Vakfı ve BÜ Mezunlar Derneği ile diğer vakıf, kurum ve kuruluşlar tarafından karşılanmaktadır.
Yurt olanakları: Kayıtlı öğrencilerin yaklaşık üçte birine, yerleşkedeki yurtlarda barınma hizmeti sunulmakta. Oda ve daire tipi olmak üzere iki tip yurt bulunmakta.
Öğrenci kulübü sayısı: 44 öğrenci kulübü var.
Öğrenciler neden sizi seçsin?
* Boğaziçi Üniversitesi, her yıl üniversite sınavlarında ilk 1000'e giren öğrenciler tarafından en çok tercih edilen üniversitedir.
* Verdiği eğitim, kampüste sağladığı atmosfer ve uluslararası düzeyde akademik kadrosuyla öğrenme, kendini geliştirme ve araştırmacı bir kimlik için en verimli koşulları hazırlamayı amaçlar.
* Akademik programları, konferanslarıyla, ders dışı etkinlikleriyle, yakın öğrenci-öğretim üyesi ilişkileriyle öğrencilerin ilk tercihi olmakta haklı bir üne sahip.
* 154 yıllık bir akademik geleneğe sahip Boğaziçi Üniversitesi, toplumun gereksinimlerine çözüm bulacak özgür fikirli, araştırmacı, kendine güvenen, önyargısız, topluma saygılı ve girişimci bireyler yetiştirmeyi hedeflemekte.
* Doktora derecelerini ABD, Avrupa ve Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden almış güçlü bir öğretim kadrosuna sahip. Ayrıca akademik ve idari yetkinliği Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA) tarafından da onaylanmıştır.
* QS University Rankings tarafından Gelişen Avrupa ve Orta Asya ülkelerini (EECA) kapsayan “En İyi İlk 200 Üniversite” araştırmasının 2016 yılı sonuçlarına göre ilk 200 üniversite arasında 9. sırada ve derecelendirmede Türkiye’den ilk sırada yer almıştır.
* Öğrencilerine sunduğu imkânlarla takım çalışması ve iletişim kurma becerileri kazandırarak üniversite sonrası kariyerleri için önemli avantajlar sağlamaktadır.
* Deneyimi ve birikimiyle Türkiye'nin en köklü İngilizce eğitim geleneğinin temsilcisidir.
* Mezunları, iş yaşamındaki etkin konumlarıyla güçlü bir camiadır.
İletişim bilgisi: www.boun.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)