adscode
adscode

Boğaziçi Üniversitesi'nin halka açık dersleri başladı

Boğaziçi Üniversitesi ile Sarıyer Belediyesi’nin ortaklığında, bilimsel konulara ilgi duyan herkes için planlanan ‘Açık Ders’lerin üçüncü dönemi, Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde başladı.

 Boğaziçi Üniversitesi'nin halka açık dersleri başladı
Üniversite

Salonu hıncahınç dolduran bilim meraklıları, Prof. Dr. Cem Say’ın bilgisayarın tarihsel süreci boyunca dev adımlarla yaptığı gelişime verdiği örnekleri ilgiyle dinledi.
 
Boğaziçi Üniversitesi’nin BU+ Etkinlikleri kapsamında başlattığı seminer dizisinde,  psikolojiden bilgisayar mühendisliğine, fizikten dilbilime, birçok alandaki güncel gelişmeler ve önemli tartışma konuları katılımcılarla paylaşılıyor. 
 
“Gelecek Yapay Zekanın”
 
ilk “Açık Ders”, Prof. Dr. Cem Say’ın ‘’İnsan ve Makine Beyinlerinin Sınırları’’ başlıklı semineri ile başladı. Say, seminerinde bilgisayar biliminin kurucusu olarak kabul edilen, ünlü matematikçi Alan Turing’in, 2. Dünya Savaşı’nda Almanların Enigma şifresini kırmak için keşfettiği bilgisayarı, “Savaşı iki yıl erken bitirdi. Bilimin hızlı gelişimini sağladı” sözleriyle özetledi.

Say, bilgisayar ile insanın kıyaslanması sürecinde, önce satranç şampiyonunu, sonra Go şampiyonunu yenemeyeceği, şiir yazamayacağı, resim çizemeyeceği varsayıldığını belirterek, “Bilgisayar bunların hepsini insandan daha seri ve standart biçimde yaptı” dedi.
 
Say, geleceğin kendine kendine öğrenen derin yapay zekânın olmasının kaçınılmaz olduğunu belirtti.


Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından verilecek Açık Ders’ler 17 Ocak – 28 Mart 2017 tarihleri arasında, Sarıyer Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor.

Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, dersin ardından Prof. Say’a çiçek vererek, teşekkür etti.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)