adscode
adscode

Boğaziçi yüksek lisansta hukuksuzluk iddiası!

Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişimleri Sistemleri lisansüstü eğitim başvurularında hukuksuzluk yapıldığı iddia edildi.

Boğaziçi yüksek lisansta hukuksuzluk iddiası!
Eğitim
Bu iddiaları taşıyan mesajı sizlerle paylaşıyoruz:

"Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişimleri Sistemleri bölümüne yüksek lisans başvurusu yapmıştım sonuçlar açıklandı ve hukuksuzluk yapıldığını düşünüyorum.

Ekte gönderdiğim Boğaziçi Üniversitesi lisansüstü yönetmeliği 12. maddenin ç bendinde ve Boğaziçi Üniversitesi  Yönetim Bilişimleri Sistemlerinin sitesinde belirtilmiş olan şartlarda başvuru yapılmadan önce ALES/GRE koşulunun sağlanması belirtiliyor. Fakat mülakatlar yapıldıktan sonra sonuçlar için bölümü aradığımda mayıs ayında ALES'in açıklandıktan sonra sonuçların açıklanacağı söylendi ve buna rağmen kabul listesinde 3 kişinin ALES belgesinin eksik olduğu halde kabul aldığı görülüyor. YÖK'ün yönetmeliğinde de ALES'in en az %50'si, okul ortalaması ve mülakat puanının da yüzdeleri alınıp yeni bir puan oluşturulup bu puana göre kabul listesi oluşturuluyor.  

Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsüne bağlı bu bölüm hakkında bilgi almak için aradığımda şartlarını tamamlayamazlarsa sıra yedeklere geçecek diye belirttiler fakat sorumun cevabımını alamadım. ALES puanları olmadan bu kişiler nasıl kabul aldı?"

   

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)