adscode
adscode

Boş Kontenjanlar ve Mağdur Öğrenciler Ne Olacak?

Lise ve üniversitelerde yerleştirme işlemleri bitti ama hala çok sayıda boş kontenjan var. Oysa o okullara girmek için can atan yüz binlerce öğrenci, kapıda kuyrukta bekliyor. Başarısızlar mı? Hayır.…

Boş Kontenjanlar ve Mağdur Öğrenciler Ne Olacak?
Günün Yazısı
Lise ve üniversitelerde yerleştirme işlemleri bitti ama hala çok sayıda boş kontenjan var. Oysa o okullara girmek için can atan yüz binlerce öğrenci, kapıda kuyrukta bekliyor. Başarısızlar mı? Hayır. Sorun sistemde! Yine aynı şekilde kapatılan üniversite öğrencileri için de, şimdiden alternatif çözümler düşünmekte yarar var… 

Eğitim çok dinamik bir yapıya sahip olmak zorunda. Çünkü koşullar ve öğrenciler çok dinamik. Ama bizim eğitim sistemimiz o kadar katı ve hantal ki, sorunları çözme yerine, sürekli yeni sorun üretiyor. Gelişmelerin hızına ayak uyduramadığı için de bocalayıp duruyor.

Kırk yıl önceki müfredat programları, kırk yıl önceki sınav sistemleri ve kırk yıl önceki öğrenciye bakış açısı hiç değişmedi. Oysa ki, günümüz öğrencisi ile bırakın kırk yıl önceki öğrencileri beş yıl öncekiler bile çok farklı.

Gelişen teknoloji ile birlikte başta öğrenciler olmak üzere, her şey öylesine hızlı değişiyor ki, eğitim sisteminin buna ayak uydurması gerekir.

İşte bu yüzden boş kontenjanlar, açıkta kalan öğrenciler, ortaya çıkan yeni sorunlar daha da katmerlensin diye değil, çözülsün diye kafa yormak gerekir.

Örneğin, tıpkı ek yerleştirme sonrasında olduğu gibi kapatılan üniversitelerin öğrencilerinin yerleştirme ve kayıt işlemler bittikten sonra da çok sayıda açıkta ve çok sayıda kontenjan boş kalırsa ne olacak?..

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)