adscode
adscode

Boşanma Davalarında Avukatın Rolü

Ankara anlaşmalı boşanma avukatlık hizmetlerimiz ile sürecin oldukça kısa sürmesini ve hasarsız atlatılmasını sağlarız.

Boşanma Davalarında Avukatın Rolü
Türkiye'den Haberler

 

Ankara anlaşmalı boşanma avukatlık hizmetlerimiz ile sürecin oldukça kısa sürmesini ve hasarsız atlatılmasını sağlarız. 
 

Aile Hukuku her zaman aile birliğinin devam etmesi üzerine kurgulanmıştır. Bazı durumlarda devreye giren ailesel, ekonomik ve çevresel faktörler bu birlikteliğinin devam etmesi önünde engel teşkil etmeye başlamaktadır. Çiftler arasında sıkıntılı durumlar olsa bile Ankara boşanma avukatı taleplerine gösterdiğimiz detaylı ilgi ile sorunlar kısa süre içerisinde kişilerin hayatından çıkıp gitmektedir. Anlaşmalı olarak açılan boşanma davalarında aranan koşullara arasında 
 

  • Evliliğin en az 1 yıl sürmüş olması, 

  • Eşlerin başvuru sürecini birlikte yürütmesi, 

  • Hâkimin tarafları dinlemesi, 

  • Konunun karşılıklı kabul gören protokollere bağlanması yer almaktadır. 
     

Ankara anlaşmalı boşanma avukatı hizmetlerimiz ile sürecin oldukça kısa sürmesini ve hasarsız atlatılmasını sağlarız. Ekiplerimiz alanında deneyimlidir ve boşanma işlemleri boyunca müvekkilleri ile samimi ve gerçekçi hizmetlerini devam ettirirler. Hukuk işinin bir bilim dalı olduğu ve sürekli olarak değişen kanunlar ile güncellendiği unutulmamalıdır.  Anayasada kişilere verilen haklar gereği herkes istediği konuda dava açabilir ve avukat tutmak zorunda değildir. Ancak iş pratikte bu kadar kolay olmayabilir. Farklı işlemler, dilekçeleri raporlar ve protokollerin devreye girdiği davalarda konusunda uzman bir avukat tarafından temsil ediliyor olmak size pek çok konuda avantaj sağlayacaktır. İşini bilen avukatlar müvekkillerinin menfaatlerini daha iyi koruyabilecek ve mağduriyetlerin önlenmesinde ciddi rol oynayacaktır.  
 

 
 

Boşanma Davasına Konu Olabilecek Durumlar Nelerdir? 

Eşlerin karşılıklı olarak fiziksel görünüm ile dalga geçmeleri, küçük düşürmek, güven sarsıcı davranışlar ile suçlamak, baskıcı davranmak, ailesi ile görüştürmemek, evi terk etmek, eve haciz getirmek boşanma davası açılmasını gerektiren durumlar arasında yer almaktadır. Ankara çekişmeli boşanma avukatı taleplerinde de firmamızı tercih edebilirsiniz. Bu aşamada çiftlerin yaşayacakları sürecin biraz daha zorlu olacağını baştan bilmesi gerekmektedir. Hem maddi hem de manevi açıdan yükümlülükleri olan anlaşmasız boşanmalarda sonucun açıklanmasının ardında da farklı davaların açılması gündeme gelebilmektedir. Boşanmanın gerçekleşmesinin ardından evlilik birliği tamamen ortadan kalkacaktır. Bu süreç içerisinde mahkemeden yazılacak yazı eşliğinde kadının eski soyadına dönmesi sağlanır. Siz de hukuk mücadelenize bizimle atılabilir ve elde etmek istediğiniz sonuca güvenli adımlar eşliğinde ulaşabilirsiniz.  
 

Çocuklu olan ailelerde çocuğun velayetinin kimde kalacağı farklı kriterlere bağlı kalınarak belirlenmektedir. Bu durumda çocuğun 
 

  • Yaşı, 

  • Cinsiyeti, 

  • Tarafların ekonomik durumu, 

  • Ahlaki durumlar, 

  • Sosyo-kültürel durumlar ve 

  • Pedagog görüşleri etkili olmaktadır. 
     

Özellikle çocuğu olan ailelerin anlaşmalı boşanmadan yana olmaları tercih edilmeli olsa da hayat bazen tüm zorluklarıyla üzerinize gelmeye devam edebilmektedir. Bu tür durumlarda yanınızda size destek olacak uzman bir avukatın olması işlerinizin daha kolay rayına girmesine yardımcı olacaktır. Mahkemenin yaptığı tespit sonucunda evlilik birliğinin bitmesinde suçlu olan bir taraf belirlenirse ve karşı tarafta talep ederse tüm masraflar suçlu olan taraftan istenebilir. Boşanma protokollerinin hazırlanmasından önce avukatınız sizi pazarlık sürecinde de resmi olarak temsil etme yetkisine sahiptir.  

 
Daha fazla bilgi için; http://unal-unal.av.tr/ankara-bosanma-avukati/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)