adscode
adscode

Bosna Hersek'in en büyük vakıf üniversitesi

Uluslararası Saraybosna Üniversitesi'nde (IUS) 5 farklı fakülte ve 18 farklı bölümde 1.500’e yakın öğrenci eğitim alıyor.

Bosna Hersek'in en büyük vakıf üniversitesi
Üniversite
Güncelleme : 22-Jul-22 16:30

Bosna Hersek’in en büyük Vakıf Üniversitesi olan Uluslararası Saraybosna Üniversitesi'nde (IUS) Hollanda, Brezilya, Çin, Rusya, Balkanlar, Orta Asya, Kafkasya, Körfez ve Kuzey Afrika ülkeleri dahil 50 farklı ülkeden, 1.500’e yakın öğrenci, ABD, Birleşik Krallık, Avustralya, Yeni Zelanda, Hindistan, Mısır, Türkiye gibi 25 farklı ülkeden gelen alanlarında uzman akademisyenlerden öğrenim görüyor.

13 yıllık üniversite, 5 farklı fakülte ve 18 farklı bölümde uluslararası ortamda ve İngilizce olarak eğitim veriyor.

IUS eğitimde disiplinlerarası yaklaşıma önem veren bir eğitim modeli uygulanıyor. Buna göre öğrenciler; birinci sınıfta, hangi fakültede olursa olsun (Mimarlık ve Hukuk Programı hariç) ortak üniversite dersleri alıyorlar. İkinci sınıfa başarıyla geçince seçtikleri fakültenin ortak derslerini alıyor.

Bu arada, seçmeyi düşündükleri bölümünde içinde bulunduğu fakülte dersleri arasından, bölümleri ile ilgili dersler başta olmak üzere seçim yapıyorlar.

Dünya Üniversiteler Birliği ve Avrupa’nın en büyük üniversiteler ağı Avrupa Üniversiteler Birliği üyesi olan IUS, Erasmus+ ve Mevlana değişim programları ile Bosna Hersek’ten en fazla öğrenci gönderen ve ağırlayan üniversite olma özelliği taşıyarak, ABD, Avrupa, Orta Doğu, Uzak Doğu menşeli üniversitelerle yüzlerce değişim anlaşması imzalamıştır.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)