adscode
adscode

Boşuna yazıyor boşuna mı konuşuyoruz?

İnandığınız konularda ısrarla yazmaya, çizmeye, konuşmaya devam etseniz de, “Bu mücadele boşuna mı?” dediğiniz anlar mutlaka oluyordur.

Boşuna yazıyor boşuna mı konuşuyoruz?
Milliyet Diyalog

Eğitimin, bilimin, gençliğin önemine inanan biri olarak aynı inançla yola devam etsek de, “Hâlâ bıkmadın mı?” diyen çok oluyor.

 

Ve işte onlardan biri:

 

“Eğitimin önemini bilen, bu konulara meraklı biri olarak, yazılarınızı yıllardır büyük bir dikkatle ve beğeniyle okurum. Eğitim sistemi hakkındaki uyarılarınızı takip ederim. Zaman zaman da, özellikle çok çok önem verdiğim yükseköğretim konusundaki düşüncelerimi, kendimce yanlış gördüğüm hususları sizinle paylaşırım.

Maalesef üzülerek görüyorum ki eğitim konusunda bunca yılın birikimiyle yaptığınız pek çok uyarı maalesef ne MEB’de, ne YÖK’te ne de devletin eğitim politikalarını hazırlayıp, yöneten diğer birimlerinde hiç dikkate alınmıyor.

 

Bugün yazınızda ‘Üniversiteler 10 yıl sonra ne işe yarayacak? Bunu konuşma zamanı hâlâ gelmedi mi? Yükseköğretim nasıl değişecek, kim değiştirecek?’ diye soruyorsunuz.

 

Mezunlar?

 

Bir önceki yazınızda da ‘Yeni YÖK Başkanı Erol Hoca, mezunların takip edileceğine ve istihdam oranı yüksek olan üniversitelerin bir adım daha öne çıkacağına yönelik takiptesiniz mesajları veriyor. Bakalım ne kadar etkili olacak?’ demişsiniz.

 

Daha önceki uyarılarınız gibi gazete arşivinde kalmaktan öteye geçmeyeceğini düşündüğüm bu çok önemli uyarıları okuyunca yazmadan edemedim.

 

Üniversite mezunlarını mezuniyetten sonra takip etmek çok önemli tabii. Ama;

 

Liselerden üniversitelere gelen öğrencilerin durumları; üniversite sınavlarında sorulara verilen doğru cevap yüzdeleri

 

Üniversitelerdeki eğitim, öğretim kalitesi

 

Üniversitelerin ve hocaların nicelik ve nitelik olarak durumları

 

Dünyada ilk 500’e giren üniversite sayısı sıfır ve sürekli geriye gidiyoruz. Buna karşılık halen açılan üniversite sayısıyla övünüyoruz.

 

Bu gerçekler ortada iken üniversitelerin mezunları, mezuniyet sonrası takip etmesine hiç gerek yok. Her şey gün gibi ortada. Eğer illa bir takip yapılmak isteniyorsa mahalle arası marketlerdeki kasiyerler, AVM güvenlik görevlileri, tezgâhtarlar ve restoran, kafe valeleri arasında bir anket yapmaları, takip için yeterli olur bence. Onların da, öyle ya da böyle iş bulabilmiş şanslılar olduğunu da unutmasınlar.

 

Yazının devamı için tıklayınız 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)