adscode
adscode

"Bu, hayatta girebileceğiniz en kolay sınav”

Sadık Gültekin, “Kimsenin ağzından sınav zor kelimesi çıkmasın. Sınav değil, şartlar zor. Ortada zor bir durum varsa çözüm üretin. Sınavın tek kuralı çalışmak, çalışırsanız kazanırsınız” dedi.

"Bu, hayatta girebileceğiniz en kolay sınav”
Üniversite
İzmir Üniversitesinde, İzmir Özel Fatih Koleji öğrencilerine yönelik düzenlenen ‘Sınav Kaygısı, Motivasyon ve Hedef Belirleme’ seminerine konuşmacı olarak katılan Sadık Gültekin, “Kimsenin ağzından sınav zor kelimesi çıkmasın. Sınav değil, şartlar zor. Ortada zor bir durum varsa çözüm üretin. Sınavın tek kuralı çalışmak, çalışırsanız kazanırsınız” dedi.


Her yıl yaklaşık iki milyon öğrencinin girdiği üniversite sınavı, stres ve kaygı dolu bir süreci de beraberinde getiriyor. Bu dönemin olumsuz etkilerini en aza indirebilmek ve öğrencilerin motivasyonlarını artırmak amacıyla İzmir Üniversitesinde bir seminer düzenlendi. Televizyon Yapımcısı ve Eğitim Uzmanı Sadık Gültekin’in konuşmacı olarak yer aldığı “Sınav Kaygısı, Motivasyon ve Hedef Belirleme” isimli seminere İzmir Özel Fatih Kolejinde eğitim alan 11 ve 12’nci sınıf öğrencileri katıldı. Çoğu öğrencinin, sınavın zorluğundan yakındığını ve başarılı olamama kaygısı taşıdığını ifade eden Gültekin, “Kimsenin ağzından sınav zor kelimesi çıkmasın. Sınav değil, şartlar zor. Ortada zor bir durum varsa çözüm üretin. Bu, hayatta girebileceğiniz en kolay sınav” diyerek imkânsızlıklara rağmen üniversiteyi birincilikle kazanan öğrencilerin başarı hikâyelerinden örnekler verdi. 


Sınavı kazanmanın tek kuralı çalışmak
Sınavla ve çeşitli zorluklarla karşılaşan öğrencilerin motivasyonlarını düşürmeden güçlü bir şekilde çalışmaya devam etmesi gerektiğini söyleyen Gültekin, başarısızlık yaşadıklarında tekrar denemekten korkmamaları gerektiğinin altını çizdi. Öğrencilerin sınavlar karşısında takındığı tavrın aslında sonucu birebir etkileyen en önemli etken olduğunu söyleyen Gültekin, “Sınavın çok zor olduğunu düşünen öğrenci ne de olsa başaramayacağı düşüncesi ile çalışmıyor. Sınavın kolay olduğunu düşünen öğrenci ise her şartta başarılı olacağı düşüncesi ile çalışmıyor. Sonuç olarak her iki öğrenci tutumu da başarısızlığı getiriyor. Oysa yapılması gereken tek şey istikrarlı bir şekilde çalışmak. Başarısızlıklar karşısında da yılmayıp çalışmaya, yeniden denemeye devam etmek” dedi. Sadık Gültekin sözlerini şöyle sürdürdü:  “Sınavın tek kuralı çalışmak, çalışırsanız kazanırsınız. Eğer yapamıyorsanız daha çok çalışacaksınız. Gücünüz neye yetiyorsa son noktasına kadar kullanın. İnsanız kaybedebiliriz de ama kazanabilmek için yapılması gereken her şeyi yapın.”

Fark yaratın
Öğrencilere, geleceğe yönelik tavsiyelerde de bulunan Gültekin, iş yaşamında, okul başarısının yanı sıra sahip oldukları farklı yönleri yansıtmaları gerektiğini de belirterek, “Pek çok işveren işe alacağı kişinin hangi üniversiteden mezun olduğu ile ilgilenmiyor bile. O nedenle sadece test çözmeyin, bu süreçte kendinize yeni özellikler katın. Meraklı olun. Size verilen bir işi daha iyi nasıl yapabileceğinizi düşünün. Hayat sadece test çözmek değil, önemli olan önünüze gelen engelleri nasıl aşacağınızdır” dedi.

İzmir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gülnur Erciyeş ve İzmir Üniversitesi Genel Sekreteri Ahmet Tılfarlıgil’in de katıldığı seminer sonunda Rektör Yardımcısı Tuncay Ege tarafından Sadık Gültekin’e teşekkür plaketi takdim edildi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)