adscode
adscode

BU KAMP GELECEĞİN MÜHENDİSLERİNİ YETİŞTİRİYOR

Son yılların eğitim trendi STEM metodunu kullanarak; bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik branşlarındaki uygulamaları ile çocukları sormaya ve sorgulamaya teşvik eden Engineering For Kids, alışılagelmiş…

BU KAMP GELECEĞİN MÜHENDİSLERİNİ YETİŞTİRİYOR
Eğitim
Engineeering For Kids’in yaz kampında 5-12 yaş arası çocuklar, kimyadan, uzay ve havacılığa, makineden inşaata kadar 6 farklı mühendislik dalında yapacakları deneylerle ‘neden’ sorusuna yanıt arayacak, yaşama ilişkin konularda sorular ve sorunlar arasındaki bağlantıları eğlenceli tekniklerle öğrenecek.

Amerika’da başlayan ve dünya çapında 150’den fazla noktada çocukların zihinsel ve bilişsel gelişimlerine destek olmayı hedefleyen Engineering For Kids (EFK), çocukların fiziksel ve sosyal gelişimini destekleyen ve hem eğlenip hem de eğitici zaman geçirmelerini sağlayacak bir yaz kampı programı ile tatili karşılıyor.

STEM Kampçıları burada buluşuyor

Çocukların hem sosyalleşmesine hem de eğlenerek öğrenmelerine olanak sağlayan EFK Yaz Kampı; 3 Temmuz - 25 Ağustos tarihleri arasında iki farklı dönemde açacağı kamplarda günümüzün en yetkin eğitim modeli STEM enstrümanlarını kullanarak çocuklara sayısız deney imkanı sunacak. Aileler, 3 Temmuz - 28 Temmuz arası 4 haftalık ve 31 Temmuz - 25 Ağustos tarihleri arasında 4 haftalık programlara kayıt yaptırılabilecek. Sabah ve öğlen gurubu olmak üzere ayrı kayıtların alınacağı kampta çocuklar günlük olarak mühendislik deneyi, lego robotik, mola-beslenme saati, show-bilim oyunu ve eğlence aktivitesi içeren paket programa sahip olacak.

Bilimin Renkli Dünyasını Keşfet

Pipet roket yapımından, köprü tasarımlarına, mancınık üretiminden, kimya deneylerine kadar geniş bir yelpazede deney yapma fırsatı bulacak olan çocuklar, bilimin renkli dünyası ile tanışacak. Çocuklar STEM metodu ile farklı branşlarda mühendislik odaklı eğitim alıp farklı deneyler yapma şansı yakalarken, bir yandan da eğlence dolu bir tatil geçirecekler.

STEM Metodu ile Eğitim

Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik kelimelerinin İngilizce karşılıklarının kısaltılmış hali olan STEM, öğrencileri problem çözmede bilimi, teknolojiyi, mühendisliği ve matematiği uygulamaya teşvik ediyor. STEM metodu ile öğrenciler temel bilgilerini geliştirirken, okul, toplum ve gerçek yaşama ilişkin konu ve sorunlar arasında bağlantı kurabiliyorlar. STEM metodunu uygulayan EFK, öğretmen merkezli sınıf yerine problem çözme, keşif ve araştırmayla öğrenme merkezli bir sınıfta çocuklara yaparak öğrenme fırsatı sunuyor. Yapılan deneyler ve uygulamalar sayesinde çocuklar hem el becerilerini ve düşünce tarzını geliştiriyor hem de eğlenerek öğreniyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)