adscode
adscode

Bu Maddeleri Okumadan YGS'ye Girmeyin

Pazar günü yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) 2 milyondan fazla üniversite adayı katılacak.

Bu Maddeleri Okumadan YGS'ye Girmeyin
Sınavlar
ÖSYM verilerine göre sınav, 173 il/ilçe il sınav merkezinde, yaklaşık 7.300 bina, 117.000 salonda görev yapacak toplam 303.000 sınav görevlisi ile gerçekleştirilecek.




Bu büyük maratona katılacak her gencin sınav esnasında mutlaka uygulaması gereken; dikkat toplama teknikleri, okuduğunu anlamadığı anda başvuracağı ipuçları, çeldiricileri belirlemede etkili olacak püf noktaları, turlama ve nefes teknikleri  gibi sınavda başarılı olmak için kullanabilecekleri tüm yöntemleri Özel MEF Lisesi Yurt İçi Üniversite Danışmanı ve Uzman Psikolojik Danışman Erdem Kaya anlattı:

SINAVI BÜTÜN OLARAK GÖRMEK ÖNEMLİ

“Önce genel bir bakışla sınavı bütününü görün.” Sınava başlamadan önce soru kitapçığına genel olarak göz gezdirebilirsiniz.

“Hangi bölümden başlasam diye düşünüyorsanız denemelerde netleştirin.” Sınava en iyi olduğunuz alandan başlayın, zaten sınava girinceye kadar sınav stratejiniz belirginleşmiş olmalıdır. Deneme sınavlarında en uygun yöntemi bulduğunuzdan emin olun.

“Zaman kullanımı için tam 160 dakikanız var.” Sınavda zaman sorunu yaşamamak için her deneme sınavında kendinize özgü uyguladığınız ve geliştirerek son haline getirdiğiniz zaman kullanımı stratejinize güvenin. Ancak esneklik kazanarak yeni durumlara da uyum sağlayın.

SORULAR HEP ZOR OLMAZ

“Sorular hep zor olamaz, başarmak için gerekli sorulara ulaşmayı strateji olarak benimseyin.” Her testte bilgi düzeyinizin altında ve üstünde sorular bulunabilir. Testin genelini standart bilgi birikimi ve yorum gücü ile çözülebilecek sorular oluşturur. Çoktan seçmeli sınavların bir çoğunda olduğu gibi ÖSYS gibi sınavlarda soruların %10'u çok zor/çok kolay, % 20'si zor/kolay ve % 40 Normal bilgi düzeyindedir.

“Sınava ısınma sürecinde sınav hakkında karar vermeyin.” Sizin kitapçığınızda ilk sorular zor (kimi zaman heyecandan da olabilir) gelebilir. Sınav başladığında heyecandan ilk soruyu defalarca okuduğunuzda hızla geçerek en kolay sorularla ısınma sağlayabilirsiniz.

“Bir soruya takılıp kalırsanız zamanı iyi kullanamazsınız.” Sınavda ilerleyen bölümlerde hedefinize ulaşmanıza yetecek soruları mutlaka bulabileceğinizi unutmayın. Bir soruya takılıp kalmayın, ilerleyen sorularda çözüm sağlayarak rahatlayın.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)