adscode
adscode

Bu Okul Hangi Okul?

Bir velimizi ve hayalindeki okulu bulduğunu sanan öğrenciyi, bir kaç hafta içerisinde hayatından bezdiren bu okul hangisi? Şu ana kadar, özür dileyip velinin gönlünü almaları gerekirdi ya da MEB'in devreye…

Bu Okul Hangi Okul?
Günün Yazısı
Henüz her ikisi de olmadı. Ama hafta daha yeni başladı.
Özel okul kurucusu ya da o okulun bağlı olduğu okul zinciri veya MEB, eğer üzerine düşüne yapamazsa, olan sadece veliye ve hayal kırıklığına uğrayan öğrencinin yaşadığı travmayla sınırlı kalmaz. 

Özel okul yatırımcıları çok büyük yatırımlar yaptılar ve karşılığını almak zorundalar. Öğrenciler bir kaçmaya başlarsa, ortada ne marka kalır ne de yatırım değeri!.
MEB, olaya sahip çıkmak zorunda, yoksa, özel okullarda başlayan dejenerasyonun boyutları, kontrol edemeyeceği noktalara gelir.

Özel Okullar Birliği var mı yok mu belli değil ama eğer var iseler bazı okulların, camiayı yıpratmalarına izin vermemeliler.

İşin en kolayı, bu hangi okul sorusunu, gelip bize sormaları.
Açıklayacak olsak, zaten açıklardık ama benzeri o kadar çok okul var ki, göstermelik olarak, bir okulun üzerine gidip, tamam işte sorun halloldu kolaycılığına kaçılmaması gerekir. Çünkü kimseye bir yararı olmaz.

Özel okulculuğun büyümesi gerekiyor ama hormonlu olarak ya da velileri canından bezdirerek değil.

Onlar, veli, öğrenci ve öğretmenlerine ne kadar sahip çıkarsa, paydaşlar da onlara o kadar sahip çıkar. Büyümenin, daha kaliteli eğitimin ve her şeyden önce de öğrenci mutluluğunun başka reçetesi yok.

Hiç kimse, bindiği dalı kesmemeli!...



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)