adscode
adscode

Bu Okulda Nereye Baksanız Bilgi

Sınıflara Barış Manço, Dede Korkut, Mehmet Akif Ersoy gibi isimler veren okul yönetimi merdiven boşluklarını ise tarih, kültür ve sanat bilgileri ile dolduruldu...

Bu Okulda Nereye Baksanız Bilgi
Okullardan Haberler
Erzurum Mareşal Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu, tarihin resmedildiği dış cephesi, tarih ve Türkçe kokan merdivenleri ve Türkiye'nin yetiştirdiği önemli şahsiyetlerinin isimlerinin verildiği sınıflarıyla örnek gösterilen okul oldu. Merkez Yakutiye İlçesi Sanayi Mahallesi'nde 306 öğrencinin eğitim-öğretim gördüğü Mareşal Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu, dış ve iç güzelliği ile dikkat çekiyor. 

Erzurum'un gecekondu semtlerinden biri olan Sanayi'nin "sıradan" bir okulu olan Mareşal Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu'nu farklı kılan gelişmeler 8 ay önce başladı. Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü, okula eski milli güreşçilerden Selami Topaloğlu'nu okula müdür olarak atadı.

Öğrencilerin fiziki şartları çok iyi olan bir okulda eğitim görmeleri ve derslerde anlamadıkları konuları merdivenlere yazarak da görerek eğitim- öğretim yapmalarını sağlamak isteyen Topaloğlu, Büyükşehir Belediyesi ile temasa geçerek önce okulun dış cephesini boyattı. Topaloğlu'nun isteği üzerine tarihi Çifte Minareli Medrese, Erzurum Kalesi ve kayakla atlama kulesi, okulun dış cephesine resmedildi. Sonrasında ise okulun iç kısımlarına geçildi. Dersliklere Dede Korkut, Mehmet Akif Ersoy, Barış Manço, Aşık Yaşar Reyhani ve Palandöken isimleri verilirken, spor salonuna ise Asrın Güreşçisi lakaplı Hamza Yerlikaya'nın adı verildi. Topaloğlu, okulun merdivenlerinde ise hayli dikkat çekici bir uygulama yaptı.



Okuldaki tüm merdivenler boyatıldı, üzerlerine de tarih, coğrafya ve Türkçe bilgiler yazıldı. Ayrıca okulun bahçesine mahallede olmayan bir oyun parkı yaptırılırken, öğrenciler her hafta sonu düzenlenen şınav, barfiks, mekik çekme gibi yarışmalar ile mont ve ayakkabı kazanıyor. Okul yönetimi yıl sonunda kep töreni düzenlemeyi de amaçlıyor. Sekiz ay önce göreve geldiği okulu adeta "örnek okul" haline getiren Okul Müdürü Selami Topaloğlu, amacının öğrencilerin görerek eğitim-öğretim yapmalarını sağlamak olduğunu söyledi.

Topaloğlu, "Okulu önemli ölçüde fiziki açıdan değiştirdik. Öncelikli olarak öğrenci ve öğretmenlerin rahat edebileceği fiziki ortamı sağladık. Belediyeler, dış cepheyi yaptırdı, okul bahçesinin asfaltlanması ve oyun parkının kurulmasını sağladı. İstanbul'dan bir işadamı da boya gönderdi, okuldaki 19 öğretmenle birlikte sınıfları boyadık. Öğrencileri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için her hafta bir etkinlik yaptık. Barfiks çekme, uzun atlama, gülle atma, şiiir dinletileri düzenledik. Öğretmen arkadaşların çektiği fotoğraflardan oluşan sergi açtık. Mesleki kariyer günleri yaptık. Merdivenleri çocukların görerek öğrenmelerini sağlamak için değiştirdik. Amaç; çocuklar derste dinlemediği ya da anlamadığı konuları merdivenden iniş çıkışlarda okuyarak hafızasında tutmasını sağlamak. Aşık Yaşar Reyhani, Barış Manço, Palandöken gibi isimleri sınıflarımıza verdik. Spor salonuna asrın sporcusu Hamza Yerlikaya'nın adını verdik. Öğrenciler bu isimlerin kim olduğunu merak ederek öğreniyor" dedi.


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)