adscode
adscode

Bu okuldaki 9 sınıfta öğretmen de yok, ders de

Yeni eğitim yılına hazırlıksız yakalanan okullarda öğrenci ve veliler her gün yeni bir sıkıntıyla karşılaşıyor.

Bu okuldaki 9 sınıfta öğretmen de yok, ders de
Eğitim
Bunlardan biri de öğretmen eksiği. Binlerce öğretmen adayı atanmayı beklerken okulların çoğunda öğretmen ihtiyacı alarm veriyor. İstanbul’un Esenyurt ilçesindeki Yusuf Akdaş İlkokulu’nda da 9 sınıfta öğretmen olmadığı için ders yapılamıyor. Okul yönetimi, giriş kapısına astığı ‘Öğretmeni olmayan sınıflar’ listesiyle bu eksikliği duyurdu. 1I, 1K, 2G, 3I, 3J, 3L, 4E, 4F, 4H sınıflarında öğretmen olmadığından dolayı dersbaşı yapılamadı. Yaklaşık 400 öğrenci, eğitime başlayamadı.

Öğretmen eksikliğinin yanı sıra birçok okul da derslik sıkıntısıyla boğuşuyor. Yine Esenyurt’ta bulunan Şair Fevzi Kutlu Kalkancı Okulu’nda sınıfların bazıları 70 öğrenciden oluşuyor. Bu sebeple öğrencilere blok ders yaptırılıyor. 40 dakikalık dersler birleştirilince 80 dakikaya çıkıyor.

Teneffüs arası verilmiyor. Duruma tepki gösteren bir veli, “6. sınıfa giden büyük oğlumun 2 dersini birleştirip blok ders yaptılar. Teneffüsleri azaltıp ders saatlerini uzatmışlar.” dedi. Sınıfların kalabalık olmasına da dikkat çeken aynı veli, “Küçük oğlum geçen yıl 46 kişilik sınıflarda derse girdi. Bu yıl çok daha fazlaymış. Derslerin blok yapılmasını küçük oğlum anlamıyor. Ancak büyük oğlum anladığından çok sıkılıyor.” ifadelerini kullandı.

Haberin devamı için tıklayın!

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)