adscode
adscode

Bu Üniversite Sadece Anneler İçin

İstanbul’da Esenler Şehir Düşünce Merkezi ve Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliği ile hayata geçirilen Türkiye’nin Anne Üniversitesi’nin üçüncü dönemi başladı.

Bu Üniversite Sadece Anneler İçin
Üniversite
Kadınlara annelik değil, gerçek üniversite eğitimi veren Anne Üniversitesi’nin İlki Ekim 2012, ikincisi Nisan 2013’te gerçekleştirilmişti.

Ücretsiz olan Anne Üniversitesi’nin üçüncü döneminde ders zili 23 Kasım 2013 Cumartesi günü çaldı.

Yeni dönemde Esenlerli 94 anne, üniversite mezunu olmak için başvurdu.

Alanında uzman eğitmenler tarafından verilen eğitim programı çerçevesinde anneler, 9 ayrı dersten 8 hafta boyunca, toplam 48 saat eğitim alacak.

Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampusu’nda verilen eğitimlerin ilk dersinde, 3. dönem anne öğrencilerin oldukça heyecanlı olduğu görüldü.

Aile içi iletişim, iletişim becerileri, değerler eğitimi, ev ekonomisi, düşünce, sağlık bilgisi ve çevre bilinci, girişimcilik, eğitimde ailenin rolü, medya okuryazarlığı derslerinin verildiği Anne Üniversitesi’nden Esenler’de yaşayan, okul çağında çocuğu bulunan tüm anneler faydalanabiliyor.

Öğrenci anneleri Esenler Belediyesi’ne ait servisler üniversiteye getirip götürüyor.

İlk iki dönem mezunlarıyla da iletişimini koparmayan Esenler Şehir Düşünce Merkezi, bu anneler için ağaç dikme, Boğaz turu, Çanakkale şehitliği gezisi gibi etkinlikler düzenliyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)