adscode
adscode

Bu yanlışa, mutlaka DUR denilmelidir!!!

Biz TEOG'la uğraşırken, SBS'de, tiyoyu alan Üsküdar'ı geçti. Ara sınıflarda hiç kimsenin haberi olmadan taban puanların kaldırılması ve aynı gün uygulanması, haberdar olanlara büyük şans doğurdu.

Bu yanlışa, mutlaka DUR denilmelidir!!!
Günün Yazısı

Bazı öğrenciler kendilerinden 100 puan daha fazla olan okullara nakil yaptırdı! Sonradan haberdar olanlarsa, çılgına döndü...

Bunun böyle olacağı çok önceden belliydi. Ama hiç olmazsa, herkese haber verilseydi. MEB, hataları düzeltelim dedikçe, yeni hatalar yapmaya başlıyor. Bu da velileri deli ediyor. 

Örnek mi istiyorsanız, alın size örnek. Ama ne olur, sinirlenmeyin, çünkü sinirlendiğinizle kalırsınız. Eminim ki, çoktan yargı yoluna da gidilmiştir ve eminim ki yargı da artık, eğitim davalarına bakmaktan bıkmıştır!


 Büyük haksızlık

'Biz hepimiz TEOG la  9. Sınıf yerleştirmeleri ile meşgulken l 19.09.2014 Cuma günü  öğleden sonra liselerin 10. Ve 11. Sınıfları öğrencileri sınıflarından  bazı öğrencilerin 2013 SBS puanları  düşük  olmasına rağmen taban puanları çok yüksek okullara nakil gittiklerini öğrenince şoka girdiler.

Israrla bu seneki 9 sınıflar Eylül sonundan sonra.10.11.ve 12. Sınıflara  okula en son giren öğrencinin puanına göre ( okul taban puanı) NAKİL lerin yapılabileceği yazılıp- çizilip ilan edilmesine rağmen;

Geçen13.09.2014 Cumartesi günü Resmi Gazete yayımlanan Ortaöğrenim Yönetmeliğinde yapılan değişik gereği okullara nakil için taban puan uygulaması kaldırılmıştı.

Artık öyle bir hale geldik ki Resmi Gazetedeki yönetmelikleri bile takip ediyoruz. Yönetmelikten haberimiz var, okuduk bile ama bir noktaya kadar. Tamam Yönetmelik yayımlandığı gün yürürlüğe girer ama, kimseye duyurmadan ilan etmeden yangından mal kaçırır gibi, kimseye duyurmadan el altından dilekçeler alınarak  nakiller gerçekleştirilmiştir.

Ankara daki bazı okulların durumu aşağıdadır.

 Atatürk Anadolu Lisesi 10. Sınıf taban puanı   474        iken   457

Gazi Anadolu Lisesi 10. Sınıf taban puanı        469      iken   454

Alpaslan Anadolu Lisesi 10. Sınıf taban puanı   399   iken   289

Etimesgut Anadolu Lisesi 10. Sınıf taban puanı    415 iken    309

Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi 10. Sınıf taban puanı    465       iken  418

Batıkent Anadolu Lisesi 10. Sınıf taban puanı    364 iken   247

 

ile  Öğrenci nakil almıştır. Yukarıya sadece bazıları çıkarılmıştır ama görüleceği üzere  bir senedir okulların Atatürk A.L. önünde  473- Batıkent lisesinin önünde 363 yani sadece 1 puan hatta yarım puanla nakil beklerken, Büyük ihtimalle el altından haberdar edilen ve bu hafta nakil başvurusunda bulunan öğrenciler  yukarıdada görüleceği üzere  50 – 110 puan düşük öğrencileri yerleştiriverdi.

Şimdi yazık değilmi? Yarım puanla bir puanla nakil için bekleyene, ne değeri kaldı geçen sene durmadan çalışıp SBS de yüksek puan alıp Anadolu lisesine girenlere, bir sene sonra yanına  kendinden 150  puan düşük almış öğrencide geliyorsa,  3 sene boyunca  çalışmanın ne anlamı kaldı.

İnsanın aklına ister istemez birilerinin çocuğunu yerleştirmek için bunu yaptıkları geliyor işte. Yok yapmazlar diyorsun ama hiçte öyle gözükmüyor.

İşte biz TEOG mağdurları ile uğraşırken, Geçen senenin SBS mağdurlarının çilesi devam ediyor.

Medya da eğitim konusunda sizden başka baş vurulacak kimse bulamıyoruz. Başka büyük bir medyanın eğitim editörünün çocuğu da 10. Sınıfta ama büyük ihtimalle onun bu uygulamadan daha haberi bile yoktur.

İyi çalışmalar.''

 Gelinen son durum maalesef bu. Umarız, TEOG'da da aynı noktaya gelinmez...

 


 

 

 

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)