adscode
adscode

Büyük Oyun’dan öğrendiklerimiz?

Mobil oyun yarışması Büyük Oyun’a başlarken tek hayalimiz, katma değeri yüksek dijital yazılım pazarında bizim de söz sahibi olabileceğimizi göstermekti!

Büyük Oyun’dan öğrendiklerimiz?
Milliyet Diyalog

 

Bu çerçeveden baktığımızda, çok önemli bir yol kat etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

“Böylesi bir program, hele ki gece yarısı asla izlenmez” diyenler de oldu, “Bizim çocuklar yazmayı değil oynamayı sever”diyenler çoktu. Ama en büyük hayal kırıklığını, “Böylesi yazılımlar bizi aşar”diyenler yaşadı. Çünkü gençlerimiz, birbirinden ilginç oyunlarla geleceğe damgasını vurdular... Yazılım sektöründe dönen para, yılda bir trilyon dolar! Oyun sektörünün bu pastadan aldığı pay ise 140 milyar dolar!

Evet devasa bir pazar ve sanki daha da büyüyecek.

Biz de geçen yıl, 1 milyar dolarlık bir sıçrama yaptık, eminim ki arkası da gelecektir...

Üretime, özellikle de katma değeri yüksek üretime yönelik bir eğitim modelinin önemini her fırsatta dile getiriyoruz.

Büyük Oyun ile bunun mümkün olabileceğini, herkes anladı ama Ankara ve oyun sektörü ne kadar anladı, işte bu konuda biraz daha zamana ihtiyacımız var!.. Büyük Oyun, paydaşlardan pek çoğunun gerçek yüzünü, turnusol kâğıdı gibi ortaya çıkardı. Bazı kişi ve kurumlar, sektöre, gölge etmesin başka ihsan istemez!

Türkiye uçak, akıllı telefon, araba, yapay zekâlı robotlar gibi ürünleri, kısa sürede yapamaz! Çünkü yüksek teknoloji, birikim ve en önemlisi de zaman gerekiyor. Oysa oyun için gerekli olan sadece bir bilgisayar ya da akıllı telefon ve pratik bir zekâ. O da biz de fazlasıyla var. Yani gençlerimizi, mobil oyun ve yazılım sektörünün diğer alanlarına yöneltirsek, 5-10 yıl gibi kısa bir sürede, cari açığımızı sıfırlayabiliriz!..Yeter ki ilişkileriyle sektöre yön verenleri değil, ülke sevdasıyla bu konuya kafa yoranları öne çıkartan, gerçek bir irade ortaya konulabilsin...

Gurur duyduk

Obama’nın ABD Başkanı iken halka seslendiği bir videosu var. Bizim bu programa başlama amacımızla birebir örtüşüyor: “Amerika’nın başarısı ve gücünün daim olmasını istiyor ve hep refah içinde yaşamayı arzu ediyorsanız, elinizdeki akıllı telefonlarla, oyun oynarken, arada bir de oyun yazın...” Büyük Oyun’da finale 7 haftanın birincileri ve oyunu halk tarafından en çok indirilen aday katıldı. Sevindirici olan, finale kalan adayların, çok kısa bir sürede, mevcut oyunlarını, jürinin de eleştirilerini dikkate alarak, olağanüstü derecede geliştirmeleriydi.

Bu da bize şunu gösterdi:

Bu pırıl pırıl gençlere, daha fazla zaman ve çok daha fazla lojistik destek sağlarsak, harika sonuçlar alabilirler!..

Büyük Oyun, sadece ülkemizde değil, dünyada çok yeni bir format! Dünya oyun sektörünün önemli aktörlerinden olan jüri üyelerimize yurt dışında söylenenler gurur verici:

- Bu formatı nereden aldınız?

- Böylesi bir yarışma, ABD, Japonya, Güney Kore ya da Singapur’da yapılıyor olsaydı çok olağandı ama Türkiye’de olması çok şaşırtıcı.

- Tek kelimeyle tebrik ediyoruz...

 

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)