adscode
adscode

Çalışanlar soruyor: Çocuklarımız ne olacak?

Kovid-19 tedbirleri kapsamında tam kapanma nedeniyle kreşler ve ana okullarında eğitime ara verildi.

Çalışanlar soruyor: Çocuklarımız ne olacak?
Eğitim
Güncelleme : 30-Apr-21 17:01

Milliyet'ten Ozan Ömer Kadüker'in haberine göre; Başta sağlıkçılar, polisler gibi kamu görevlileri ile üretim ve imalat tesislerinde çalışanlar olmak üzere kısıtlamada görevlerine devam edecek olanlar, çocuklarını nereye bırakacaklarını düşünüyor. Özellikle ebeveynlerin ikisinin de çalıştığı ailelerde, kimi çocuklarını akrabalarına bırakmayı planlarken kimisinin ise bırakacak hiçbir yakını bulunmuyor. Kimi aileler ise daha önce bakıcıları olduğunu fakat sokağa çıkma yasakları nedeniyle bakıcının eve gelme imkânının da bulunmadığını söylüyor. Bazı illerde İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulları, “İşi gereği kısıtlamalardan muaf olup çalışmak durumunda olan kişilerin evlerinde günlük olarak çocuk/yaşlı/hasta bakımı hizmeti veren kişiler, gerektiğinde sorumlu olduğu kişiden alınan, bakım hizmeti verdiğine dair belgeyi ibraz etmek kaydıyla sokağa çıkma yasağından muaf olabilecek” yönünde açıklama yaptı. Ancak çok sayıda sigortasız ve belgesiz çalışan bakıcı bulunuyor ve bu kişilerin çalıştıklarını ibraz etmeleri mümkün değil.


Sağlıkçılar kampanya düzenledi

Sosyal medya üzerinden #Sağlıkcıların-CocuklarıNeOlacak etiketiyle kampanya başlatan sağlıkçılar, bir çözüm bekliyor. Bazı vatandaşlar ise gönüllü olarak çocuk bakabileceklerini duyurarak sağlıkçılara destek oluyor.

Kısıtlama süresince çalışacak ebeveynlerle görüştük. Kamuda görevli Muhammet Sertdemir “Ben kamuda çalışıyorum eşim de sağlıkçı. Daha önce çocuğumuz kreşe gidiyordu. Ama şimdi kapandı ve ne yapacağımız konusunda arada kaldık. Görev yaptığımız yerde ailemizden kimse yok. Eğer ki kreşlerle ilgili bir düzenleme olmazsa 1 hafta ben, 1 hafta eşim izin almaya çalışacağız” diyerek yaşadıkları probleme dikkat çekti. İstanbul’da yaşayan Doktor Çiğdem Yurtsever ise “8.5 yaşında ikizlerimiz var. Ben de eşim de doktoruz. Tam kapanmada bakıcı eve gelemeyecek. Bize izin yok. Pandeminin göbeğinde çocukları hastaneye mi getireyim? Farklı bir şehirde yaşayan 65 yaş üstü teyzemi getirmeyi düşünüyorum. Neyseki aşılı” ifadelerini kullandı.

‘Değerlendirme yapacağız’

Anne ve babası özel sektörde çalışanlar için bir düzenleme yapılıp yapılmayacağıyla ilgili önceki gün bilgi veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Kreşlerle ilgili değerlendirmeyi hem Milli Eğitim Bakanlığımız hem de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızla bir iki güne kadar yapacağız. Çünkü onlar bir karar verecekler. Onların vereceği karara yönelik biz de bir istisna ortaya koyacağız. Bir önceki kısmi kısıtlama genelgemizde ‘Kamuda çalışan ve 10 yaşından küçük çocuğu olanlara izin verilsin’ dedik. İşin o kısmını çözmüş olduk. Özel sektör çalışanlarının çocuklarını nereye bırakacaklarını da gözetmemiz lazım” dedi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)