adscode
adscode

Çalışanlara Bireysel Emeklilik Sistemi

Hükümet haziran ayı sonuna kadar yapılacak düzenlemeyle, tüm çalışanlara otomatik bireysel emekli hesabı açmaya hazırlanıyor. Düzenlemenin amacı, tasarruf oranlarını artırmak olarak belirlendi.

Çalışanlara Bireysel Emeklilik Sistemi
Türkiye'den Haberler

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından önceki gün ilk 3 aylık karnesi açıklanan “eylem planında” küçük bir revizyon yapıldı. Yapılan revizyon, çalışan herkesi yakından ilgilendiriyor. 21 Aralık’ta açıklanan ilk planda, bireysel emeklilik sisteminde otomatik katılım sisteminin pilot çalışmalarının yaygınlaştırılacağı açıklanmıştı.

Madde revize edildi

Bu maddenin yenilenen halinde ise bir adım daha ileriye gidildi. Hürriyet'in haberine göre, 21 Haziran’da son bulacak 6 aylık dönem içinde, çalışanların otomatik olarak bir özel emeklilik sistemine dahil olacağı bir yapı kurulacak.

Bununla ilgili olarak bir kanun taslağı üzerinde çalışılıyor. Çalışmanın bu yasama döneminde meclisten çıkarılması ve yasalaşması hedefleniyor.

Çalışanlar otomatik olarak bireysel emekliliğe yönlendirilirken, belirli bir süre içinde isterlerse sistemden çıkabilecekler. Bireysel emeklilik sistemine otomatikman dahil olacak çalışanlara, Hazine’den de yüzde 25’lik devlet katkısı da verilecek. Söz konusu düzenlemeyle ilgili çalışmalardan sorumlu kurum da Hazine Müsteşarlığı olacak.

Açıklanan son rakamlara göre bireysel emeklilik sisteminde 6 milyon kişi bulunuyor. Fon büyüklüğü de 47 milyar TL düzeyinde. Katılımcı sayısında şu anki sistem çerçevesinde, 2016’da 1 milyona yakın büyüme bekleniyor, yıl sonunda da bireysel emeklilikten yararlanan kişi sayısının 7 milyona çıkacağı tahmin ediliyor. Ancak söz konusu düzenleme yapılırsa rakamlarda ciddi bir artış olacak.

İşgücü araştırması 2015 yılı sonuçlarına göre, Türkiye’de şu anda çalışan sayısı 26 milyon 621 bin kişi. Bu kişilerin sisteme otomatikman dahil edilmesinin, bireysel emeklilik piyasasına ciddi bir yükseliş ivmesi getireceği öngörülüyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)