adscode
adscode

Çalışanların Yüzde 84'ü İşini Sevmiyor

İş performansını etkileyen en önemli unsur kuşkusuz çalışan mutluluğu.

Çalışanların Yüzde 84'ü İşini Sevmiyor
Türkiye'den Haberler
Peki, çalışanların ne kadarı işini seviyor? Elemanonline.net'in yaptığı araştırmaya göre çalışanların yüzde 84'ü işinden memnun değil. 11 bin 350 kişi arasında yapılan ankete katılanların yüzde 72'si işini değiştirmeyi düşünürken, sadece yüzde 16'sı işinden memnun.

Türkiye'nin önde gelen insan kaynakları sitesi Elemanonline.net'in çalışanlar arasında yaptığı memnuniyet anketi çarpıcı sonuçlar ortaya koyuyor. 11 bin 350 kişinin cevapladığı ankette çalışanlara “Şu anda çalışmakta olduğunuz işinizden memnun musunuz?” sorusu soruldu. Anket sonuçlarına göre katılımcıların sadece yüzde 16'sı işini severken, yüzde 72'si işini sevmiyor ve değiştirmeyi düşünüyor. Anketi cevaplayanların yüzde 12'si ise işini sevmediği halde değiştirmeyi düşünmüyor.
“Üniversite mezunları aradıkları işi bulamıyor”

Elemanonline.net Genel Müdürü Özlem Demirci Duyarlar, işini sevmeyenlerin oranının çok yüksek olduğuna dikkat çekerek, çalışan mutluluğunun, iş performans açısından da önemini hatırlattı. Duyarlar ankete katılanların büyük çoğunluğunun çalıştıkları işleri sevmemesinin nedeninin ise Türkiye'nin genel istihdam sorunu olduğuna işaret etti ve şöyle devam etti: “İstihdamdaki bu sorun eğitim aşamasında başlıyor. Türkiye'de özellikle meslek eğitimleri hala yetersizken, çok fazla lisans mezunu işsiz var. Üniversitelerden yeni mezun olan adaylar, uzun süren iş aramalarının ardından, istedikleri gibi bir iş bulamayarak sevmedikleri işlerde çalışmak zorunda kalıyorlar. Bu da çalışanların memnuniyetsizlik oranını artıran en önemli etkenlerden biri.”

Tersine göç için bir fırsat

İş değiştirmeyi düşünen çalışanların farklı şehirlerde daha iyi iş alternatiflerini tercih edebileceklerine değinen Özlem Demirci Duyarlar, bunun da İstanbul gibi büyük şehirlerdeki istihdam yoğunluğunu diğer illere dağıtmak için iyi bir fırsat olabileceğini belirtti. Duyarlar şunları söyledi: “Küçük şehirlerde daha iyi iş alternatifleri yaratılarak hem çalışan memnuniyeti sağlanabilir hem de istihdamda daha dengeli bir dağılım mümkün olabilir. Burada en önemli konu illere göre ihtiyaç duyulan meslekleri belirlemek ve bu doğrultuda mesleki eğitimlerine ağırlık vermek.”
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)