adscode
adscode

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ
Okullardan Haberler

Rektör: Prof. Dr. Yücel Acer 

Kuruluş tarihi: 1992

Bulunduğu il: Çanakkale

Akademik birimleri: Biga İktisadi ve İdari Bilimler, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi, Diş Hekimliği, Eğitim, Fen Edebiyat, Güzel Sanatlar, Siyasal Bilimler, İlahiyat, İletişim, Mimarlık ve Tasarım, Mühendislik, Turizm, Tıp, Ziraat olmak üzere 14 fakültesi, 8 yüksekokulu, 4 enstitüsü, 13 MYO’su var.

Öğrenci sayısı: 25.511 lisans, 17.118 ön lisans, 5.499 lisansüstü, 841 yabancı öğrenci sayısı ile toplam 48.969 öğrencisi bulunuyor.  

Akademik personel sayısı: 151 profesör, 165 doçent, 437 yardımcı doçent, 392 araştırma görevlisi, 260 öğretim görevlisi, 109 okutman, 39 uzman olmak üzere toplam 1.553 akademik personeli mevcut. 

Burs olanakları: Öğrencilere çeşitli burslar verilmesinin yanı sıra üniversitede ve şehirde kısmi zamanlı çalışma olanakları bulunuyor. 

Yurt olanakları: KYK’nın 6.564 kişilik yurt kapasitesi bulunuyor. Ayrıca üniversitenin Biga, Gökçeada yerleşkelerinde de KYK yurtları bulunmakta.  

Öğrenci kulübü sayısı: 145 öğrenci kulübü bulunuyor.  

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Dış İlişkiler Koordinatörlüğü bünyesinde bulundurduğu AB Gençlik Birimi, Erasmus, Farabi ve Mevlana değişim programları ile öğrencilere ve öğretim üyelerine uluslararası faaliyet imkânları sunmakta. 

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, hem eğitimde hem de bilimsel araştırmada akademik kaliteyi önceliği yapmış ve bu doğrultuda çalışan çeyrek asırlık bir devlet üniversitesi. Tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü Çanakkale ve ilçelerinde, birbirinden güzel yerleşkelerinde ve Çanakkale Boğazı’na nazır merkez yerleşkesinde kurulu bir üniversite. Çanakkale şehri, öğrencilerimize eşsiz bir üniversite deneyimi sunan bir ‘üniversite şehri’. Teorik eğitimle yetinmeyen, öğrencilerin uygulama imkânlarını ve iş dünyasıyla ilişkilerini güçlendiren imkânlar oluşturmakta. Truva, Assos, Gelibolu Çanakkale Savaşları Tarihi alanı gibi eşsiz doğal uygulama alanlarına sahip bir üniversite.

Öğrenciler dahil bilimsel proje üretmek isteyenlere destek veren Proje Koordinasyon Merkezi’ne ve öğrencilerimize barınma ve burslar konularında destek veren Burs ve Barınma Koordinatörlüğü’ne sahip bir üniversite. Kütüphanesi, 700 bin kitaplık koleksiyonu ve gelişmiş dijital kaynaklarıyla Türkiye’nin sayılı üniversite kütüphanelerinden biri. Türkiye'nin en büyük astrofizik gözlem evine, en güçlü arkeoloji bölümlerinden birine, sınırlı sayıda üniversitede bulunan Siyasal Bilgiler Fakültesi'ne, en güçlü Japonca bölümüne sahip. Türkiye'de akademik kalite sıralamasında son 2 yılda 15 basamak birden ilerlemiş bir üniversite. Hızlı gelişen Teknopark oluşumuyla yenilikçi fikirleri ve firmaları doğrudan destekleyen bir üniversite. Uluslararası öğrenci sayısını son 2 yılda 2 katına çıkarmış, uluslararası odaklı bir üniversite. Tamamlanmış ve yapılmakta olan yatırımlarla, öğrencilerin ve çalışan bilim insanlarının, her türden sosyal ve sportif imkânlara sahip olduğu, 24 saat yaşayan bir üniversite.  Öğrencilerinin girişimci, gelişmeleri takip eden, yenilikçi fikirler üreten, temel değerlerine bağlı bireyler olmasını gözeten bir üniversite. 

İletişim bilgileri: www.comu.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)