adscode
adscode

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ
Okullardan Haberler
Kurucu: Sıtkı ALP
 
Rektör: Prof. Dr. Hamdi Mollamahmutoğlu
 
Kuruluş tarihi: 1997
 
Bulunduğu il: Ankara
 
Akademik birimleri: Fen Edebiyat, İktisadi idari Bilimler, Mühendislik, Mimarlık, Hukuk olmak üzere 5 fakültesi, Adalet Meslek Yüksekokulu, Çankaya Meslek Yüksekokulu, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler enstitüleri bulunuyor.
 
Öğrenci sayısı: 8.121 öğrencisi var.
 
Akademik personel sayısı: 329 akademik personeli bulunuyor.
 
Burs olanakları: ÖSYS Yerleştirme Bursu, Üstün Başarı Bursu, Yurt Bursu, Bilim Bursu, Şehit ve Gazi Çocuğu Bursu, Akademik Başarı Bursu, Sporda Başarı Bursu, Uluslararası (IB) Diploma Notu Bursu var.
 
Yurt olanakları: 292 kişilik kız ve erkek öğrenci yurdu hizmet veriyor.
 
Öğrenci kulübü sayısı: 56 öğrenci kulübü faaliyet gösteriyor.
 
Öğrenim ücreti: KDV dahil 31.730 TL.
 
Öğrenciler neden sizi seçsin?
20. yılını kutlayan üniversitemizin eğitim dili Hukuk, Adalet Meslek Yüksekokulu, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık hariç tüm bölümlerde İngilizcedir. Öğrencilerimiz aldıkları İngilizce eğitimin yanı sıra ikinci bir yabancı dil öğrenerek uluslararası alanda da rekabet gücü kazanırlar. ÖSYM sınav sonucunda Çankaya Üniversitesi’ne burslu olarak yerleşen öğrencilerimizin hiçbir şekilde bursları kesilmemektedir. Güçlü eğitim kadrosuyla dikkat çeken üniversitemizde öğrencilerimiz her biri kendi alanında uzman tam zamanlı öğretim üyelerinden ders alabilir, dünya standartlarında laboratuvarlarda uygulama yapabilir. Öğrencilerimiz, Erasmus+ Hareketliliği anlaşmaları çerçevesinde Avrupa ve Amerika’da anlaşmalı olduğumuz üniversitelerde eğitim alabilirler. Lisans eğitimi gören öğrencilerden gerekli koşulları sağlayanlar, kendi bölümlerinin yanı sıra istedikleri bir başka bölümde ücretsiz olarak çift anadal veya yan dal yaparak çift diplomayla mezun olabilirler.
İletişim Bilgileri: www.cankaya.edu.tr
 
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)