adscode
adscode

C.A.T.S. of Small Village Oyun ve Yaratıcılık Konferansı Düzenlendi

CATS of Small Village çocuklar için yaratıcılık ve oyun konferansı KıraArthane ve Women in Games sosyal girişim projeleri önderliğinde 17-19 Eylül'de Ayvalık Küçükköy'de düzenlendi. 

C.A.T.S. of Small Village Oyun ve Yaratıcılık Konferansı Düzenlendi
Eğitim

C.A.T.S., (Culture, Arts, Tech, Science) yaratıcı endüstrilerin önemli bir parçası olan Dijital Oyun’larla sürdürülebilir kalkınma hedefleri konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyor. 

 

Konferansın ilk gününde Küçükköy’ün çocukları çağdaş sanat galerisi KıraArthane, Galeri Su, Artura Galeri, Kent müzesi ve Baskı Müzesini gezerek atolyelere katıldılar. Konferansın ikinci gününde kültür, sanat, teknoloji, bilim alanında değerli akademisyenlerden, oyunlaştırma teknikleri kullanarak dünyada yapılan yenilikçi projeleri dinlediler ve kendi özgün oyun fikirleri üzerine çalıştılar.

 

C.A.T.S. of Small Village sosyal girişimcilik projesinin kurucusu, oyun yapımcısı Simay Dinç açılış konuşmasında oyun sektörünün sadece kodlardan oluşmadığını, yaratıcı endüstrilerin bir parçası olduğunu, oyuna bir sanat eseri üretmek gözüyle bakmalarının  gelecekte bu sektörde fark yaratmaları için önemli bir adım olacağını belirtti.

 

ABD Başkonsolosluğu kültür ataşesi David Panetti’nin de katıldığı konferansın ilk bölümünde Yazar Ali Canip Olgunlu Ege’nin mitolojik tanrıları anlatarak oyun yaratırken bu karakterlerden faydalanabilirsiniz dedi, Prof.Dr. Oğuz Makal sanat disiplinlerini, Recontact Games kurucu ortağı ve Beykent univ. dijital oyun tasarımı bölüm başkanı Dr. Eray Dinç sanat ve teknoloji bir araya geldiğinde VR ve AR ile yaratılan yenilikçi projeleri anlattı. Doç.Dr. Leyla Şener bilim alanında oyun dinamikleriyle başarıya ulaşmış çalışmaları paylaştı.

İkinci kısımda UN SDNS Türkiye direktörü Bahar Ozay ile sürdürülebilir kalkınma hedeflerini tanıdılar. Oyunder’in başkanı Tansu Kendirli oyun dünyasının gençlere sunduğu fırsatları anlattı.

 

2015 yılında daha çok kadının oyun sektöründe yer almasını sağlamak amacıyla Simay Dinç tarafından kurulan ve şimdiye kadar 3.000 kadına ulaşan Women in Games Turkiye’nin üyeleri çocuklara mentörlük yapabilmesi için Küçükköy’e davet edildi. Konferansın son bölümünde Daha iyi bir dünya için oyunlarla nasıl farkındalık yaratabiliriz konuşuldu ve çocukların fikirlerini gerçek bir oyun tasarımına dönüştürebilmek için mentörler  yardımcı oldular. Konferansın sonunda çocuklar kendi oyun fikirlerini akademisyenlere sundular.

 

Simay Dinç kapanış konuşmasında ‘Bir sonraki konferansımızda tasarım odaklı düşünme ve kodlama eğitimleri ile birlikte 2021-2022 öğretim yılında Küçükköy çocuklarının dijital oyunları dünya çocuklarına ilham olmasını arzu ediyoruz. C.A.T.S. of Small Village’ın Küçükköy’de başlayıp oyun dünyasının geleceğini iyi yönde etkileyen global bir sosyal girişimcilik projesine dönüşmesi hayal ediyoruz.’ dedi.

 

ABD’nin Türkiye’deki Diplomatik Misyonu, Arzum, Recontact Games, Women in Games, KıraArthane, Oyunder ve Ayvalık Belediyesine CATS of Small Village Çocuklar için Yaratıcılık ve Oyun Konferansına desteklerinden dolayı çok teşekkür ederiz.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)