adscode
adscode

Ceren Damar mezarı başında anıldı

Ceren Damar Şenel, 4 yıl önce bugün sınavda kopya çekerken yakaladığı öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından öldürüldü.

Ceren Damar mezarı başında anıldı
Tarihte Bugün
Güncelleme : 04-Jan-23 13:47

Sınavda kopya çekerken yakaladığı öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından tabancayla vurulduktan sonra bıçaklanarak öldürülen Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel’in ölümünün bugün 4. yıl dönümü.

Tören düzenlendi

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar için Karşıyaka Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenen anma törenine, babası Mustafa ve annesi Feyzan Damar ile çok sayıda seveni katıldı.

Damar için Kur'an-ı Kerim ve dualar okundu.

Mustafa Damar, tören sonrası yaptığı açıklamada, kızının kısacık ömründe belli ilkelere sahip olduğunu ve kendini yetiştirmek için çok çabaladığını söyledi.

Baba Damar, "Acıyla, ızdırapla geçen 4 yıl. Kimilerinin görmezden geldiği, kimilerinin 'Bana dokunmayan yılan bin yaşasın' düşüncesi karşısında hayatını feda edecek kadar da cesur bir evlattı. Emek vermeden, çalışmadan kazanım elde etmek isteyen, kopyacı, bilgi hırsızı caniye 'dur' diyecek kadar güçlü bir akademisyendi. Cerenimizi gencecik yaşta sadece biz kaybetmedik, Cerenimizi hukukçu meslektaşları, akademisyen hocaları, ders alacak yüzlerce öğrencileri kaybetti." diye konuştu.

Şenel için Türkiye Barolar Birliği de anma mesajı yayınladı. Mesajda “Görevinin başında acımasızca katledilen Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel’i rahmet, özlem ve saygıyla anıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Damar'ın babası Mustafa Damar ise sosyal medya hesabından paylaştığı yazıda "Ben #CerenDamar ÜNİVERSİTEDE:
2 Ocak'ta 2 kurşunla yere yığılmışken, aynı anda Saat 17:05'te 17 bıçak darbesiyle; kopyacı, bilgi hırsızı cani tarafından katledildim. KABİRDE: Ilgıt ılgıt kanım akarken iftira senaryocunun iftiralarına maruz kaldım, tam 4 yıl oldu" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Ankara'da Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi araştırma görevlisi olan, Ceren Damar Şenel 2 Ocak 2019'da öğrencisinin şiddetine kurban gitmişti. Ceren Damar Şenel yerleşkesindeki odasında, sınavda kopya çekerken yakaladığı öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından tabancayla vuruldu ve bıçaklanarak öldürüldü.

 Ceren Damar olayı nedir? Akademisyen Ceren Damar'ı kim, neden öldürdü?

Ceren Damar Şenel'i öldüren Hasan İsmail Hikmet'e verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını Yargıtay onadı. Mahkeme cezada indirime gitmedi ve sanığa, 'Ruhsatsız silah taşımak' ve 'Silahla tehdit' suçlarından da 3 yıl hapis cezası verdi. Hasan İsmail Hikmet, 'Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)